Honor X5, pristupačan uređaj koji privlači pozornost svojom ljepotom

Zadnjih nekoliko dana testirali smo Honor X5, pa tako u nastavku možete pročitati što mi mislimo u ovom uređaju.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.04.2016. / 13:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Honor 5X je Huawei-ov uređaj, što odmah na prvu daje do znanja da se radi o iznimno kvalitetnom uređaju. Kada uređaj prvi puta primite u ruke, vidjet ćete kako se radi o vrlo precizno izrađenom uređaju, fine završne obrade i izrade od kvalitetnih materijala.

Huawei je definitivno brand kojem ljudi dosta vjeruju, s obzirom da su već duže prisutni na tržištu pametnih telefona, te imaju i svoje uređaje koji spadaju u kategoriju premium telefona.

Dimenzije 5.5 inča, Honor 5X dolazi u aluminijskom kućištu što mu daje elegantnost i vrlo malu težinu, a ultra tanki IPS LCD zaslon rezolucije 1920 x 1080 omogućuje da uređaj bude vrlo tanak.

Očekuje se da uređaj s ovakvim karakteristikama radi fluidno i brzo, što Honor 5X može ponuditi zahvaljujući osmerojezgrenom procesoru (4x 1.5GHz + 4x 1.2GHz), te 2GB RAM-a ugrađenih u samu srž uređaja. Odlična stvar kod Honora jest to što unatoč internoj memoriji od 16GB, istu možete proširiti do čak 128GB uz dva microSD utora.

Sve ranije spomenuto potrebno je kako bi kamera radila glatko, pa tako Honor 5x nudi kvalitetnu sliku i dobru dinamiku boja iz 13MP kamere na stražnjoj strani, odnosno 5MP na prednjoj strani uređaja. Sa stražnje strane nalazi se i LED bljeskalica. Kad smo već kod kamere, valja spomenuti i kako ovaj uređaj nudi snimanje video zapisa u FullHD rezoluciji na 30fps, te između ostalog nudi razne “presete” za vaše snimanje ili slikanje, poput time-lapsea, usporene snimke ili pak “savršenog selfija”.

Sa stražnje strane ispod kamere nalazi se čitač otisaka prstiju, koji radi prilično dobro, a omogućuje da puno brže i sigurnije ulazite u vaš uređaj. Također, otisak prstiju kalibrira se iznimno brzo, odnosno sa svega 6 dodira, što je brže i efikasnije od većine premium uređaja koje smo imali prilike isprobati. Ova značajka, osim otključavanja uređaja, nudi i druge razne opcije poput povezivanja otiska s kontaktom s liste gdje odmah možete obaviti poziv, lansiranje određenih aplikacija, instantno fotografiranje ili javljanje na poziv sa zaključanog ekrana.

Svaki uređaj ima svojih mana, pa tako niti Honor 5X nije iznimka. Igre su se pokazale dobrim, no ne i vrhunskim, pa tako grafikom bogatije igre ne rade 100% glatko, no bez brige, nakon 5 minuta već se naviknete. Jasno je da se snaga ovog uređaja ne može usporediti s jačim i skupljim uređajima.

Honor 5x dolazi s nekoliko predinstaliranih tema i mogućnosti u EMUI 3.1, gdje primjerice možete sakrivati aplikacije s početnog zaslona pomoću novih postavka privatnosti, pohraniti osobne podatke na jednom mjestu, itd. 

Baterija drži onoliko koliko očekujete od ovakvog uređaja, a to je zavisno o tome koliko ćete ga koristiti. U našem slučaju pokazalo se da bez problema uređaj možete puniti jednom dnevno, no ako malo pripazite možete progurati nešto više vremena.

Dotaknut ćemo se još zvuka koji nas je, moramo priznati, malo razočarao jer 5X ima samo jedan zvučnik, pa tako zvuk iz uređaja zvuči malo “plitko”, no slušalice itekako pokazuju da uređaj daje puni zvuk, tako da ako vam je baš potreban vanjski zvučnik, možda da razmislite o nekom eksternom bluetooth zvučniku ili se jednostavno zadovoljite zvukom koji daje 5x.

Sve u svemu, uređaj nudi sve što trebate, pa čak i više od toga. Predivan dizajn, dobre karakteristike, pristupačna cijena i veliki i čisti zaslon odmah će privući pažnju svakog korisnika. Ako nas pitate trebate li kupiti ovaj uređaj, naš odgovor bi svakako bio “definitivno”.

Više o uređaju možete pronaći na Tele2 stranicama, a tamo možete pogledati i pakete koji se nude uz uređaj te tako izračunati koliko bi vas koštao ovaj odličan uređaj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti