HTC 10 stiže 12. travnja

HTC 10 stiže u travnju, a trebao bi raditi na Snapdragonu 820 i Androidu Marshmallow te će imati 5,15 inčni ekran i 12MP kameru

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.03.2016. / 09:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih nekoliko godina najboljim telefonima na svijetu proglašeni su Samsungovi, Appleovi, LG-jevi i HTC-ovi mobilni uređaji, a čini se kako će i 2016. telefoni ovih kompanija konkurirati za titulu najboljeg smartphonea. Samsung i LG svoje su najjače ovogodišnje adute predstavili na Mobile World Congressu – Galaxy S7 i S7 Edge karakterizira odličan hardver, vodootpornost te utor za memorijske kartice (model Edge specifičan je i po zakrivljenom ekranu), dok se LG-jev G5, osim s jakim hardverom, može pohvaliti i s mogućnošću zamjene baterije, odnosno dodavanjem drugih modula. Nakon Samsunga i LG-a, ovog tjedna i Apple je predstavio iPhone SE, a iako je riječ o telefonu s jakim hardverom i (relativno) pristupačnom cijenom, ekran dijagonale 4 inča ipak neće privući toliko korisnika kao veliki telefoni.

Ono najbolje od Applea tradicionalno je rezervirano za rujan te ćemo za tada saznati kakve novosti donose iPhone 7 i 7 Plus. No, prije novih modela iPhonea, svoj najjači ovogodišnji model predstavit će HTC, a iz ove su kompanije jučer i službeno objavili da će ovaj smartphone predstaviti 12. travnja. Iz HTC-a, naravno, nisu objavili nikakve informacije o hardveru ovog telefona, no zahvaljujući brojnim dosadašnjim glasinama, o HTC-u 10 znamo gotovo sve. Tako će raditi na istom procesoru kao i Samsung Galaxy S7 i LG G5 (Snapdragon 820), trebao bi imati 4GB RAM-a, 32GB memorije (plus utor za memorijsku karticu) i kameru rezolucije 12MP. Dijagonala ekrana ovog telefona iznosit će 5,15 inča (uz rezoluciju od 1,440x2,560 piksela), dok će operativni sustav biti Googleov Android (verzija Marshmallow), a ostale opcije 'desetke' saznat ćemo 12. travnja.  

Izvor: Android Police

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti