HTC predstavio nove Desire pametne telefone

HTC Desire Pro i Lifestyle telefoni su srednje kategorije koji dolaze sa solidnim hardverom i cijenom od 270 dolara, odnosno većom za model Pro

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.09.2016. / 09:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih tjedana najveću pažnju tehnoloških medija zaokupili su Apple i Samsung s novim iPhoneom i Noteom 7, a iako je riječ o odličnim telefonima (Note ima grešku s baterijom, no u Samsungu naporno rade kako bi taj problem riješili i zamijenili telefone), za veliki broj korisnika oni su preskupi, odnosno nemaju namjeru platiti 650 ili više dolara kako bi kupili telefon na kojem će, osim telefoniranja, surfati internetom, društvenim mrežama i slično.

Takvim korisnicima na raspolaganju su brojni modeli pametnih telefona – od manje ili više poznatih kineskih kompanija pa do mobilnih uređaja poznatijih kompanija poput Samsunga, Sonyja, LG-a, HTC-a i drugih. HTC je jučer predstavio dva nova modela iz srednje kategorije koji bi korisnike mogli osvojiti solidnim hardverom i odličnim dizajnom, a naročito je zanimljiv model Desire Pro koji dolazi s jačim procesorom, većom količinom memorije i boljim ekranom. Dijagonala ekrana modela Pro iznosi 5,5 inča (rezolucija 1920x1080 piksela), radi na MediaTek Helio P10 procesoru, dostupne su verzije s 3 i 4GB RAM-a i 32 i 64GB memorije, a treba spomenuti stražnju kameru rezolucije 20MP, prednju 13MP kameru i senzor za otiske prstiju. Jeftiniji model Lifestyle također ima ekran dijagonale 5,5 inča, no riječ je o ekranu niže rezolucije (1280x720 piksela), radi na starijem Qualcommovom Snapdragon 400 procesoru, ima 2, odnosno 3GB RAM-a i 16/32GB memorije, a na oba modela memorija se može proširiti microSD memorijskim karticama.

Lifestyle ima i slabiju kameru (rezolucije 13MP), dok je operativni sustav isti na oba modela – Android Marshmallow. HTC Desire Lifestyle na tržištu određenih zemalja pojavit će se ovog mjeseca po cijeni od oko 270 dolara, dok Desire Pro u prodaji očekujemo tijekom listopada ili studenog – njegova cijena još nije poznata, no sigurno je da će biti skuplji u odnosu na Lifestyle.  

Izvor: Tech Radar

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti