Huawei predstavio nove uređaje i najavio dolazak dugoiščekivanih proizvoda na hrvatsko tržište

Huawei je za jesen najavio dolazak svoje linije računala na hrvatsko tržište.

Martina Čizmić | 05.06.2020. / 16:53

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i otkrio iznenađenja koja nas čekaju ujesen.

Iz ove kineske kompanije tako su se osvrnuli na situaciju koja traje već godinu dana, a zbog koje njihovi novi uređaji ne dolaze s Googleovim servisima. No, isto su tako istaknuli da su zadovoljni trenutnom prodajom tih uređaja. 

Nema puno prigovora kupca, ali ni povrata uređaja. I sami znate da iskustvo korištenja pametnog telefona ne ovisi samo o hardveru, već i samom korisničkom iskustvu, istaknuli su iz Huaweija. 

Upravo su zbog toga u posljednje vrijeme intenzivirali suradnju s tvrtkama čije se aplikacije najčešće koriste na pametnim uređajima u Hrvatskoj te su popunili svoju App Gallery većinom najčešće korištenih aplikacija. Tako sad korisnici Huaweijevih telefona mogu bez problema koristiti bankarske, popularne medijske, ali i druge aplikacije koje instaliraju kroz App Gallery umjesto Google Play trgovinu. 

Uz mobilne uređaje, Huawei je tijekom protekle godine na hrvatsko tržište izbacio i brojne druge uređaje poput pametnih satova, tableta, bežičnih slušalica, ali i routera i zvučnika. 

Za jesen su najavili i dolazak Huaweijeve linije računala koja će obuhvaćati prijenosna računala dijagonale 13, 14 i 15 inča u nekoliko inačica. Njihova će se cijena razlikovati ovisno o mogućnostima, a kretat će se (vjerojatno) od 5 do 15 tisuća kuna. 

Iz kompanije su i predstavili nove povoljne pametne telefone Y5p i Y6p, tablet MatePad T, FreeBuds 3i slušalice, a premijerno je predstavljen i Huawei P40 Pro+.

Y5p i Y6p novi su Huaweijevi pametni telefoni nižeg cjenovnog ranga, ali koji u sebi sadrže naprednu tehnologiju. Oba uređaja nude 5,45-inčni zaslonFullView kod Y5p-a i 6,3-inčni FullView zaslonom na Huaweiju Y6p, EMUI 10.1 korisničko sučelje koje osigurava glatko korisničko iskustvo. Y6p ima trostruku kameru koja se sastoji od 13 MP glavne kamere, širokokutne kamere od 5 MP i kamere za snimanje dubine prostora od 2 MP, dok Y5p dolazi s 8 MP stražnjom kamerom koja uključuje i HDR način rada koji nudi specifična podešavanja svjetline za fotografije.

Oba uređaja već su dostupna na hrvatskom tržištu po cijeni od 749 kuna za Y5p odnosno 1199 kuna za Y6p model. 

Huawei MatePad T je novi 8-inčni tablet opremljen osmojezgrenim procesorom i baterijom kapaciteta 5.100 mAh. Tablet je lagan i prijenosan, ima 2GB radne i 32 GB interne memorije, a pokreće ga EMUI 10 korisničko sučelje koje nudi niz pametnih funkcionalnosti, uključujući i tamni način rada za još udobniji doživljaj čitanja. Huawei MatePad T ima podržava do 12 sati neprekidne reprodukcije videa ili do 600 sati u stanju pripravnosti s isključenim ekranom. Zahvaljujući Kids Corneru, koristiti ga mogu odrasli za poslovne potrebe, ali i djeca za učenje i zabavu. 

Tablet dolazi u dvije inačice - LTE i WiFi po cijeni od 999 odnosno 849 kuna.

Slušalice FreeBuds 3i ergonomski su oblikovane kako bi odgovarale velikom broju korisnika, istovremeno osiguravajući jedinstveni akustični doživljaj. Dolaze s četiri različite veličine fleksibilnih silikonskih nastavaka za udobno slušanje omiljene glazbe. Podržano je i aktivno poništavanje buke kojim je moguće smanjiti razinu buke do 32 dB. Imaju dva mikrofona okrenuta prema van kako bi se glas snimio precizno, uz izbjegavanje drugih šumova iz okoliša, a treći mikrofon okrenut je prema unutra za dodatno poboljšanje kvalitete poziva. Slušalicama je moguće upravljati tapkanjem po vanjskoj površini, a baterija osigurava 3,5 sata neprekidnog slušanja na jednom punjenju, dok ih kutijica može dopuniti za ukupnih 14,5 sati reprodukcije.

Za razliku od ranije predstavljenih Freebuds slušalica, ovaj model ne podržava bežično punjenje, ali je zato i nešto jeftiniji te je dostupan po cijeni od 749 kuna. 

Premijerno je prikazan i Huawei P40 Pro+, najsnažniji model P40 serije pametnih telefona koji je okupljene oduševio svojim sustavom peterostruke kamere. Glavna je značajka ovog uređaja digitalni i optički zoom na kameri koji omogućava do 100 puta digitalni odnosno 10 puta optički zooom. Na hrvatskom će tržištu biti dostupan tijekom ljeta u verziji sa 8 GB radne i 512 GB internet memorije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti