Huawei predstavio cijeli niz novih uređaja - od laptopa do bežičnih slušalica

Huawei ipak nije iskoristio svoju developersku konferenciju kako bi predstavio novi pametni telefno, no zanimljivih uređaja nije nedostajalo.

Martina Čizmić | 10.09.2020. / 16:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je iskoristio svoju developersku konferenciji (HDC) kako bi predstavio cijeli niz novih uređaja koji čine 1+8+N ekosustav.

Tijekom keynote predavanja, Huawei je također potvrdio svoju predanost izgradnji strategije povezanog korisničkog iskustva te njegovanje razvoja 1+8+N ekosustava zajedno s partnerima. Svi danas predstavljeni proizvodi osmišljeni su kako bi potrošačima pružili povezano iskustvo u svakodnevici, od posla, praćenja zdravlja i kondicije do uživanja u glazbi i zabavi, predstavljajući Huaweijevu misiju izgradnje bolje povezanog svijeta.

Sjajna korisnička iskustva uvijek se temelje na inovacijama, a naše putovanje prema inovacijama uvijek započinje i završava s potrošačima. U budućnosti ćemo nastaviti raditi s našim cijenjenim partnerima kako bismo potrošačima širom svijeta ponudili više pametnih i visokokvalitetnih iskustava, istaknuo je Richard Yu, izvršni direktor Huaweija CBG.

Predstavljene su nove bežične slušalice Huawei FreeBuds Pro i Huawei FreeLace Pro, nove pro-varijante hvaljenih audio proizvoda koji uključuju poboljšano aktivno uklanjanje šuma (ANC), novi dizajn i značajke usmjerene na poboljšano korisničko iskustvo; Huawei Watch GT 2 Pro i Huawei Watch Fit, najnovije uređaje u liniji nosivih proizvoda vrhunskog dizajna, uz nove značajke praćenja podataka o kondiciji i načinima vježbanja; te Huawei MateBook X i MateBook 14, dva nova lagana prijenosna računala koja revolucioniraju mobilnu produktivnost u kompaktnoj veličini, a dolaze i uz napredne pametne funkcionalnosti zahvaljujući Huawei Share tehnologiji.

Kako je istaknuo prilikom predstavljanja Huawei FreeBuds Pro prve su istinske bežične stereo (TWS) slušalice na svijetu koje podržavaju inteligentno dinamičko poništavanje šuma.Nove slušalice inteligentno prepoznaju vrstu ambijentalne buke na temelju neposrednog okruženja korisnika i prebacuju se između tri profila - General, Cozy i Ultimate, kako bi pružile optimalne performanse pri uklanjanju buke te uklanjanju buku od 40 dB. Dvostruka veza s pametnim sustavima Android, iOS i Windows znači da korisnici mogu neometano prelaziti s jednog uređaja na drugi, bez da su vezani uz jednu marku, a nova kontrola gestama omogućuje korisnicima da lako preuzmu kontrolu nad slušalicama izvlačenjem ili stiskanjem slušalice.

Također tijekom događaja su predstavljene nove Huawei FreeLace Pro koje nude izvrstan zvuk i moderan dizajn. Podržavajući prigušivanje buke do 40 dB, slušalice koriste prednost vodećih algoritama u industriji kako bi osigurale stabilne performanse poništavanja šuma u bilo kojoj situaciji. Huawei FreeLace Pro sadrži par 14-milimetarskih dinamičkih drivera od legure aluminija i magnezija s bas cijevima koje nude zvuk visoke vjernosti za idealno iskustvo slušanja. Uparivanje i punjenje besprijekorni su kao i uvijek do sada uz Huawei HiPair, rješenje koje korisnicima omogućuje istovremeno jednostavno povezivanje slušalica na pametni telefon USB-C priključkom. Petominutno punjenje daje dovoljno baterije za pet sati reprodukcije glazbe, a kad su potpuno napunjene, slušalice nude cjelodnevno korištenje.

Huawei je predstavio i dva nova pametna sata. Novi Huawei Watch GT 2 Pro do dva tjedna trajanja baterije, više od 100 načina vježbanja, uz profesionalne fitness opcije praćenja podataka. Nadograđena Huawei TruSeen 4.0+ tehnologija pruža preciznija očitanja otkucaja srca. Sat je dizajniran robusno, s vrhunskim materijalima, uključujući safirni kristal te kućište od titana ili keramike za poboljšanje preciznosti nadzora i vrhunsku udobnost nošenja. Podržava aplikacije koje korisnicima omogućuju još više funkcionalnosti, a u Huaweiju planiraju dodatna poboljšanja u budućnosti.

Huawei Watch Fit prvi je Huaweijev sportski pametni sat koji dolazi sa zaobljenim pravokutnim dizajnom i 1,64-inčnim AMOLED zaslonom, koji omogućuje prikaz više sadržaja i bolje iskustvo interakcije. Izrazito je lagan, tek 34 grama, tako da će korisnici imati osjećaj da nose sportsku narukvicu. Sat sadrži ažuriranu Huawei TruSeen 4.0 tehnologiju za praćenje otkucaja srca, a koristi vlastiti algoritam multi-senzora AI neuronske mreže i napredne PPG komponente za pružanje preciznijeg, 24-satnog nadzora srca radi praćenja promjena razine kisiku u krvi, stanja spavanja i stresa. Svi se podaci također analiziraju kako bi se dobili savjeti za poboljšanje tjelesne kondicije koji pomažu korisnicima da vode bolji i zdraviji život.

Huawei Watch Fit prvi je Huaweijev pametni sat koji podržava brze animacije vježbi. Kombinirajući 44 standardne fitness mjere (uključujući sagorijevanje masti, napetost mišića ramena, držanje i druge zanimljive podatke) u 12 animacija, ova značajka korisnicima pruža brz i jednostavan način treniranja, pogotovo jer dolazi s 96 načina rada, ugrađenim GPS-om i vodootpornošću od 5 ATM, može izdržati 10 dana bez punjenja, a puni se putem Huawei brzog punjenja. 

Predstavljeni su i najnoviji uređaji Huaweijeve flagship linije prijenosnih računala, Huawei MateBook X kombinira kultni dizajn i inovativnu tehnologiju serije s poboljšanim dizajnom i pametnim značajkama. Laptop je težak svega 1 kg, a na najdebljem je dijelu širok samo 13,6 mm te je manji od komada A4 papira, tako da ga korisnici mogu lako spremiti u ruksak i nositi sa sobom gdje god krenu.

Prvo je prijenosno računalo koje sadrži 3K FullView zaslon, s dizajnom bez obruba koji nudi zadivljujuće iskustvo gledanja i vrhunsku kvalitetu prikaza. Zaslon također omogućuje multitouch i podršku za geste, a korisnici mogu brzo snimiti zaslon prevlačenjem prema dolje s tri prsta, jednako lako kao i na pametnom telefonu.

Uz procesor Intel Core 10. generacije, novo prijenosno računalo pruža performanse potrebne za svakodnevne zadatke. Touchpad je veći za 26 posto u odnosu na prethodnu generaciju radi bolje jednostavnosti upotrebe, a sada ima i Huawei Free Touch tehnologiju koja nudi bolji haptički odaziv. Nova tipkovnica pune veličine sadrži tipke s hodom od 1,3 mm kako bi tipkanje učinilo ugodnijim, a zvučni sustav čine četiri zvučnika koji reproduciraju surround zvuk točno ispred korisnika.

Poboljšana je suradnja na više zaslona, a pristup funkciji je lakši nego ikad prije uz oznaku Huawei Share koja je sada ugrađena u touchpad. Korisnici mogu upravljati računalom i uparenim pametnim telefonom na jednom zaslonu, upućivati ​​video ili audio pozive na prijenosno računalo, prenositi datoteke između uređaja ili čak uređivati ​​datoteke spremljene na pametnom telefonu izravno pomoću računala. Korisnici Huawei pametnih telefona mogu iskoristiti i Instant Hotspot za povezivanje svog prijenosnika na mrežu.

Huawei MateBook X ujedno je i prvo Huaweijevo prijenosno računalo koje podržava Wi-Fi 6, standard koji donosi tri puta veću brzinu prijenosa podataka od prethodnog Wi-Fi 5, za još bržu povezanost i bolju produktivnost.

Tijekom virtualnog događaja, Huawei je također predstavio MateBook 14, novi standard prijenosnih računala visokih performansi u eri mobilne produktivnosti 3.0. Odlikuje se izuzetno prijenosnim dizajnom i moćnim performansama, Huawei MateBook 14 integrira procesor AMD Ryzen 4000 H serije, sa Shark Fin ventilatorima koji pružaju vrhunske toplinske performanse, čak i pod intenzivnim radnim opterećenjima. Osim performansi, ima 2K FullView zaslon i podržava pametne značajke, uključujući suradnju na više zaslona, kako bi korisnici ostali produktivni i van ureda.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti