Ima li uopće smisla biti tajnovit? Samsungov šef sam najavio što će predstaviti na nadolazećem Unpacked događaju

Predsjednik Samsunga sam je otkrio dio onoga što će predstaviti na virtualnom Unpacked događanju 11. kolovoza i time potvrdio glasine koje već mjesecima kruže - nema novog Notea.

Martina Čizmić | 27.07.2021. / 16:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Veliki proizvođači elektroničkih uređaja trude se držati u tajnosti uređaje koje planiraju predstaviti na velikim sajmovima ili događajima. No, tjednima prije samih događaja, zahvaljujući različitim curenjima informacija i fotografija, gotovo sve je poznato. 

Tako su pratitelji Samsunga prije nekoliko mjeseci već znali da ove godine (a vjerojatno ni ubuduće) neće biti Note serije pametnih telefona, koji su inače tradicionalno predstavljani početkom kolovoza. 

Također je bilo poznato da će Samsung svoj fokus ove godine okrenuti prema preklopnim uređajima (Flipu i Foldu) koji bi trebali dobiti neke nove tehnologije i mogućnosti. 

No, mnoge je iznenadio predsjednik Samsung Electronicsa, TM Roh koji je u svom obraćanju javnosti jasno i glasno rekao što će predstaviti svijetu na virtualnom događanju Galaxy Unpacked, koji će se održati 11. kolovoza. 

Dok istražujemo sve načine kako da korisnicima pružimo samo ono najbolje, često se u tome nađemo i na neistraženom terenu. Kada smo lansirali Galaxy Fold seriju pametnih telefona, stvorili smo potpuno novu kategoriju uređaja, ali tu nismo stali. Brojne inovacije pružili smo i s Galaxy Z Fold2 i Galaxy Z Flip pametnim telefonima, gdje smo spojili vrhunsko preklopno iskustvo pametnih telefona zajedno s mogućnostima koje korisnici poznaju i vole, napisao je TM Roh, naglasivši pritom svoje uzbuđenje zbog nadolazeće treće generacije pametnih telefona te sjajnih mogućnosti za multitasking i veću izdržljivost koju će omogućiti.

Najavio je neke detalje koje možemo očekivati s novim uređajima.

Galaxy Z Fold kombinira sve što volimo od pametnih telefona i tableta. Ovi uređaji donose potpuno nov način rada, povezivanja i stvaranja sadržaja. S druge strane, Z Flip donosi stilsku privlačnost čiji se dizajn sastoji od izdržljivih, novih materijala. Zato ćemo na Unpacked virtualnom događaju predstaviti neka nova iznenađenja za ove pametne telefone, uključujući S Pen olovku specijalno dizajniranu za preklopne uređaje, napisao je TM Roh.

Objasnio je kako će novi uređaji uključivati i neke od omiljenih karakteristika Note pametnih telefona, kao što je to S Pen pametna olovka. 

Iako nije spomenuo, očekuje se da će uz preklopne telefone, Samsung predstaviti (već tradicionalno),  pametne satove Galaxy Watch 4 i Watch 4 Classic te bežične slušalice Galaxy Buds 2.

Nagađa se i kako bi se na virtualnoj pozornici mogao naći i Galaxy S21 FE 5G, jeftinija verzija popularnog S21 namijenjena Samsungovim fanovima. 

Što će točno predstaviti i kakve će specifikacije tih uređaja biti, saznat ćemmo 11. kolovoza u 16 sati. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti