iNew U5 je nasljednik uspješnog model U3

Iako vjerojatno niste čuli za smartphone brand pod nazivom iNew, ovaj puta upoznat ćemo vam s ovim uređajem.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.10.2015. / 12:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U5 je nasljednik modela U3 koji se pokazao kao vrlo dobar uređaj, a koji dolazi s prosječnim karakteristikama, no vrlo niskom cijenom od svega 98 dolara, točnije oko 650 kuna. iNew U5 izrađen je od aluminijskog kućišta, a naizgled izgleda kao svaki drugi prosječni moderni pametni telefon.

IPS zaslon od 5 inča rezolucije je 1280 x 720 piksela uz gustoću piksela od 294 po inču sasvim je dovoljno za korištenje na dnevnoj bazi. To znači da je rezolucija sasvim solidna, no ukoliko volite toplije boje i dubinu te detaljnije fotografije, morali bi razmisliti o nešto skupljim uređajima.

Što se samih performansa tiče, iNEW U5 ima 64 bitni četverojezgreni procesor na 1GHz, 1GB RAM-a i 16 interne memorije proširive uz pomoć microSD kartice. Stražnja kamera od 8MP te CMOS senzorom i LED bljeskalicom omogućuje snimanje u 720p, pa tako ukoliko nemate potrebe za visokokvalitetnim fotografijama kao što su 4k rezolucije, onda bi ovaj uređaj bio dobar odabir. Prednja kamera je 2MP, i samim time ne možete očekivati kvalitetne fotografije za selfije.

Baterija od 2300mAh traje nekih 20-ak sati razgovora, 12h slušanja glazbe i oko 3 do 4 sata surfanja internetom na 4G mreži, odnosno oko 6 sati igranja video igrica.

Uređaj pogoni Android 5.1 Lollipop, koje je lagano modificirani i više izgleda kao korisničko sučelje namijenjeno klincima.

S obzirom da uređaj košta nekih 650 kuna bez carine, možete računati na solidan pametni telefon prosječnih karakteristika, a možete pogledati i njihove ostale uređaje na službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti