Informatički gigant IBM u Hrvatskoj otvara tehnički centar

IBM će početkom sljedeće godine otvoriti tehnički centar, i to u Zagrebu.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 20.07.2016. / 10:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada je prošle godine vrh države putovao preko bare kako bi privukao investitore, tadašnji premijer Milanović se tijekom turneje sastao s čelnicima Microsofta, HP-a, Cisca, Oraclea i IBM-a, a čini se kako su ti razgovori upravo urodili plodom.

Naime, radi se o procesu koji traje još od početka 2013. godine, da bi danas u banskim dvorima direktor IBM Hrvatska, Damir Zec, zajedno s tehničkim premijerom najavio otvaranje novog IBM-ovog poslovnog centra u Zagrebu. Na pitanje novinara zna li se vrijednost investicije i lokacija centra, iz IBM-a odgovaraju kako će se iznajmiti prostor te da o vrijednosti investicije još ne žele govoriti. Ista bi trebala rezultirati otvaranjem 500 novih radnih mjesta za ljude iz IT sektora, a ta brojka bi se mogla popeti i do 800 radnika.

Dok većina pozdravlja ovaj potez, ima i onih koji smatraju kako se radi o "call centru" koji nema veze s ulaganjem u IT, već u korisničku podršku kod koje je bitno da zaposlenici znaju jezik, a ne da su dobro informatički potkovani.

Hrvatska bi tako trebala dobiti jedan od IBM-ovih svjetskih centara za tehničku podršku koja bi svoje usluge pružala cijelome svijetu, a proces otvaranja centra i zapošljavanja ljudi počinje već u prvom kvartalu sljedeće godine, ističe Zec.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti