Jedan od najvećih konkurenata Tesli? Rezervacije za električnu verziju Cadillaca rasprodane za desetak minuta

GM ima veliki adut u borbi za osvajanje tržišta električnih automobila - brend Cadillac. Sljedeće godine počinje prodaja njihova prvog modela s e-motorima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.09.2021. / 08:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još prije dvije godine iz GM-a su objavili kako će njihov najjači adut u osvajaju tržišta električnih automobila biti svima dobro poznati brend - Cadillac. Ta je najava pobudila znatiželju ljubitelja tog brenda koji u budućnosti benzince i dizelaše namjeravaju zamijeniti električnim motorima, a taj veliki interes potvrđen je i prošli tjedan kada je GM otvorio rezervacije za Cadillac Lyric.

Slika nije dostupna Volkswagen najavio svoj najjeftiniji električni automobil ID LIFE

Nije bilo teško pretpostaviti da će za ovim automobilom vladati veliki interes i potražnja, no čini se da je brzina s kojom su rezervacije za Lyric (u ponudi je bio model Debut Version) planule iznenadila i sve u GM-u. Iako su mediji govorili kako su sve rezervacije popunjene za 19 minuta, predsjednik potpredsjednik kompanije Rory Harvey rekao je kako su rezervacije rasprodane u još kraćem roku - za desetak minuta. Ono što iz GM-a ipak nisu objavili, to je ukupan broj automobila koji se mogao rezervirati.

Također, iako su rezervacije za Debut Version rasprodane, naknadno će biti dostupne i druge verzije ovog automobila, no prve će modele vozila dobiti samo oni koji su bili brzi i uspjeli rezervirati svoj primjerak. U GM-u su iznimno zadovoljni s velikim početnim interesom za njihovim prvim električnim Cadillacom te je Lyric samo prvo od brojnih nadolazećih modela s električnim motorima koje će kompanija predstaviti pod legendarnim brendom.

Slika nije dostupna New York zabranjuje prodaju benzinaca i dizelaša, poznato je i kada

Cadillac Lyric, nije jeftin - njegova početna cijena iznosi skoro 60 tisuća dolara, a dolazi s pogonom na stražnje kotače i 340 KS, ima 100kWh bateriju i podršku za 190kW brzo punjenje. Prema podacima iz Cadillaca, njegov doseg iznosi respektabilnih 480 km s jednim punjenjem baterije. Na Electreku naglašavaju kako su njihovi prvi dojmovi ovog vozila (iako ga nisu mogli voziti) fantastični te ih je automobil sa svojim specifikacijama i luksuzom impresionirao.

Izvor: Engadget

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti