Jeftin i kvalitetan: Xiaomi predstavio Redmi 3

Xiaomi je tržište i korisnike osvojio kombinacijom kvalitetnog hardvera i jeftine cijene, a na istu kartu igraju s modelom Redmi 3

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.01.2016. / 08:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomi je u kratko vrijeme postao jedan od popularnijih svjetskih mobilnih brandova – kineski startup u samo je nekoliko godina osvojio korisnike i tržište kombinacijom solidnog hardvera i povoljnih cijena, a njihov izvršni direktor Lei Jun, na krilima odlične prodaje, najavio je osvajanje još većeg dijela tržišta i prodaju više od sto milijuna pametnih telefona u 2015. godini. No, taj se plan nije ostvario jer je i Xiaomi također naišao na konkurenciju koja je korisnicima nudila jeftine i kvalitetne pametne telefone (problem za kompaniju je i ograničen broj tržišta na kojima su njihovi telefoni dostupni) te se čini da uopće neće izlaziti u javnost s brojem prodanih smartphonea u prošloj godini, dok su se ranije konstantno hvalili porastom prodaje.

U budućem povećanju prodaje mogao bi im pomoći novi model smartphonea iz Redmi serije koji će se uskoro pojaviti na kineskom tržištu po cijeni manjoj od 110 dolara. Xiaomi Redmi 3 po prvi puta dolazi s metalnim kućištem, ima ekran dijagonale 5 inča te veliku bateriju kapaciteta 4,100 mAh koja bi, u odnosu na prethodne verzije, trebala donijeti 80 posto više snage i puno duže vrijeme rada, barem tako tvrde u ovoj kompaniji. Ostale opcije uključuju osmojezgreni Qualcommov Snapdragon 616 procesor, 2GB RAM-a, 16GB interne memorije te 13 MP stražnju i 5MP prednju kameru. S obzirom na cijenu po kojoj će se Redmi 3 prodavati, ovaj bi uređaj mogao privući veliki broj korisnika koji žele kvalitetan smartphone, ali su im Appleovi i Samsungovi telefoni preskupi.

Osim ovog pametnog telefona, Xiaomi bi uskoro trebao predstaviti još jedan uređaj iz Mi serije koja se može pohvaliti snažnijim hardverom u odnosu na Redmi modele i, naravno, povoljnijom cijenom u odnosu pametne telefone sa sličnim hardverom. Hugo Barra, bivši Googleovac koji sada radi u Xiaomiju, na Twitteru je objavio kako je njegov primjerak modela Mi 5 već izašao s proizvodne trake – napisao je kako telefon pokreće Snapdragon 820 procesor te kako se ovaj model 'isplatilo čekati'.

Izvor: TechCrunch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti