Jeftiniji i atraktivni modeli: LG i Google pripremaju nove satove

LG-jev Watch Style trebao bi koštati 250 dolara, sportski model bit će skuplji, a oba modela radit će na novoj generaciji Androida

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.01.2017. / 08:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Velika očekivanja na tržištu pametnih satova pretvorila su se u veliko razočaranje – iz Applea još nisu otkrili koliko su satova prodali, Pebble je otišao u povijest, dok Motorola, LG i druge kompanije već dugo vremena nisu predstavile nove modele svojih satova. Situacija bi se ove godine ipak mogla promijeniti jer uskoro na tržištu očekujemo atraktivnije i jeftinije pametne satove koji će raditi na novoj verziji Googleovog operativnog sustava za nosive uređaje Google Wear 2.0. Prve satove s novim operativnim sustavom Google će predstaviti u suradnji s LG-jem te uskoro možemo očekivati službene informacije o LG-jevim modelima Watch Style i Watch Sport. Iako su danas pametni satovi i narukvice najzanimljiviji upravo (rekreativnim) sportašima, Watch Style se čini zanimljivijim od ova dva modela i to isključivo zbog cijena koja bi mogla iznositi 249 dolara.

Kako otkrivaju fotografije koje posljednjih dana kruže internetom (naravno, riječ je o neslužbenim fotografijama), ovo će biti okrugli satovi s digitalnom krunom koja će se moći okretati i tako upravljati opcijama, odnosno s njima će se moći upravljati putem ekrana osjetljivih na dodir. Style je manji model s 1,2 inčnim ekranom rezolucije 360x360 piksela, 512MB RAM-a i baterijom kapaciteta 240mAh, dok bi model Sport trebao imati 1,38 inčni ekran rezolucije 480x480 piksela, 768MB RAM-a i veću bateriju (430mAh). Također, sportski model imat će i podršku za LTE i GPS te senzor za mjerenje otkucaja srca, ali i veću cijenu barem za stotinjak dolara u odnosu na Watch Style.

Službene informacije iz Googlea i LG-a očekujemo uskoro, a bit će zanimljivo vidjeti mogu li ovi novi modeli, kao i nova verzija Googleovog mobilnog operativnog sustava pokrenuti tržište, odnosno povećati zanimanje korisnika za ovim uređajima.

Izvor: Android Police

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti