Jeste li iznenađeni? OVO je najprodavaniji Android u prvom kvartalu

Treće mjesto na globalnom tržištu pametnih telefona i najprodavaniji Androidu u prvom kvartalu jest Oppo R9s

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.05.2017. / 08:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Analitička kompanija Strategy Analytics objavila je podatke o stanju na tržištu pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine. Prva dva mjesta na smartphone tržištu, odnosno dva najprodavanija telefona na svijetu su Appleovi modeli iPhonea – u prva tri mjeseca ove godine tako je prodano 21,5 milijuna iPhonea 7, čime je zauzeo nešto više od 6 posto tržišta, dok je iPhone 7 Plus s prodajom od 17,4 milijuna telefona zauzeo 4,9 posto tržišta. S obzirom na popularnost iPhonea, prva dva mjesta na ovoj ljestvici nisu nikakvo iznenađenje, no zato će informacija o trećem najprodavanijem telefonu, odnosno najpopularnijem Androidu na svijetu u prvom ovogodišnjem kvartalu iznenaditi mnoge.

Naime, na trećem mjestu ne nalaze se poznate mobilne kompanije poput Samsunga (čiji su korisnici vjerojatno čekali predstavljanje novih modela iz Galaxy S serije), HTC, Sony ili Xiaomi, već se na trećem mjestu nalazi model kineske kompanije Oppo, R9s. Tijekom prva tri mjeseca ove godine tako je isporučeno 8,9 milijuna modela Oppo R9s, čime je ovaj telefon zauzeo oko tri posto globalnog tržišta. Iako Oppo nije toliko poznata kompanija na zapadu, njihovi su telefoni iznimno popularni na tržištima Kine i Indije na kojima bilježi veliki rast. Model R9s njihov je najjači model koji dolazi sa solidnim hardverom, podrškom za 4G, ima senzor za otiske prstiju te podršku za dvije SIM kartice.

Na popisu top 5 najpopularnijih pametnih telefona na svijetu u prva tri mjeseca ove godine nalaze se još dva Samsungova telefona – model J3 (isporučeno je 6,1 milijuna komada) i J5 (isporučeno 5 milijuna telefona). Što se ukupne situacije na mobilnom tržištu tiče, iz Strategy Analyticsa kažu kako je tijekom prvog kvartala isporučeno 353,3 milijuna pametnih telefona, što je porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada ih je isporučeno 333,1 milijun.

Situacija na mobilnom tržištu u drugom kvartalu gotovo će sigurno biti drugačija jer su se u prodaji pojavili Samsungovi telefoni Galaxy S8 i S8+ o kojima do sada možemo pročitati samo dobre recenzije tako da će ovi uređaji sigurno promijeniti poredak na ovoj listi najpopularnijih pametnih telefona na svijetu.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti