Još jedan dobar model iz Xiaomija zvan Mi4C

Više ne treba spominjati da Xiaomi vodi utrku pametnih telefona u Kini, a polako im to uspjeva i na drugim tržištima.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.10.2016. / 21:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomi je vrlo dinamična kompanija koja je uspjela zahvaljujući niskoj cijeni i kvaliteti svojih uređaja. Danas je njihov raspon proizvoda vrlo širok, a pametnih telefona ima svakakvih kategorija od onih skupih pa do onih vrlo jeftinih.

Ovaj puta na tržištu se našao Mi4C, uređaj srednjeg ranga, ali koji nudi zanimlijve karakteristike, pa krenimo redom.

Xioami Mi4C dolazi s 5-inčnim ekranom FullHD rezolucije, procesorom od šest jezgri radnog takta 1.44GHz, Adreno 418 grafičkim čipom, Androidom 5.1 s IMUI 8 korisničkim sučeljem, 2GB RAM-a i 16GB interne memorije.

Na prednjoj strani se nalazi kamera od 5MP s širokomi kutom gledišta od 85 stupnjeva, te f/2.0, dok se na stražnjoj strani nalazi kamera od 13MP sastavljena od pet leća s f/2.0.

Softverski je Mi4C također vrlo napredan te u toku s trednovima, pa tako možete uključiti zaslon za korištenje na suncu, odnosno za čitanje u mraku. Baterija od 3080mAh trebala bi vas poslužiti cijeloga dana, a za brzo prebacivanje podataka i punjenje u isto vrijeme zaslužan je USB Type-C adapter.

Dizajn uređaja je nalik na većinu Xiaomi uređaja, no ne može se reći da se radi o vrhusnkom dizajnu, isto tako niti o lošem. Ovaj Xiaomi možemo svrstati u neku srednju kategoriju kada govorimo o karakteirstikama, te u niži cijenovni razred ako govoroimo o cijeni, jer 100 eura za ovaj uređaj je više nego dobra cijena.

Više možete saznati na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti