Kakva električna zvijer! Predstavljen Taycan Cross Turismo

Nova verzija Taycana dolazi u četiri modela - svi imaju pogon na sva četiri kotača i iste baterije, a najjača verzija do stotke može ubrzati za manje od 3 sekunde i juriti brzinom do 250 km/h.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.03.2021. / 11:00

Nakon modela Taycan, s kojim je Porsche napao tržište sportskih električnih automobila, a koji je jako dobro prihvaćen, njemačka kompanija sada je predstavila još jednu verziju tog automobila - Taycan Cross Turismo. Prilikom predstavljanja novog Taycana Oliver Blume iz Porschea rekao je kako će do 2025. polovica vozila koje isporuči imati “elektrificiran pogon”, odnosno imat će električne ili hibridne motore. Budućnosti pripada električnoj mobilnosti. S Taycanom Cross Turismo, napravili smo još jedan veliki korak u tom smjeru, dodao je Blume.

Slika nije dostupna Od 0 do rekorda i natrag: Pogledajte kako Porsche Taycan postaje najbrži automobil na svijetu u zatvorenom prostoru

Porsche je predstavio čak četiri verzije tog automobila, čija će prodaja početi tijekom ljeta po početnoj cijeni od 90 tisuća dolara. Ova “raznovrsna off-road verzija Taycana” duža je i prostranija, uz više prostora u unutrašnjosti, pri čemu je, naravno, zadržan sportsko-avanturistički duh i izgled automobila koji je definiran sportskom linijom krova zaobljenom prema stražnjem dijelu.

Gotovo 11 tisuća dolara za bicikl

Iako su sve četiri verzije iznimno snažne, s pogonom na sva četiri kotača, maksimalnim brzinama od preko 220 km/h te brzo mogu uhvatiti 100 km/h, spomenut ćemo dvije verzije. Taycan 4 Cross Turismo dolazi s motorom snage 280 kW, ubrzanjem do stotke od 5,1 sekundi, maksimalnom brzinom od 220 km/h te najboljim dosegom od sva 4 modela - između 389 i 456 km prema WLTP-u. Za one koji vole još veće i ekstremnije brzine dostupan je model Taycan Turbo S Cross Turismo s motorima ukupne snage 460 kW, ubrzanjem do 100 km/h manjim od 3 sekunde te s maksimalnom brzinom od 250 km/h. Doseg se prema WLTP-u kreće između 388 i 419 km.

Osim pogona na sva četiri kotača, sve četiri verzije imat će i iste baterije, isti infotainment i navigacijski sustav te panoramsko staklo.

Oliver Blume, CEO Porschea, i Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Automobila (Foto: Rimac Automobili) Šef Porschea ponovno pobudio pozornost: "Bugatti i Rimac su dobar tehnološki par"

Svi ljubitelji Porschea koji su mogu priuštiti takvu električnu zvijer trebaju sačekati još nekoliko mjeseci, kada će osim automobila, u prodaji pronaći i prva dva električna bicikla ove kompanije. Niti bicikli, naravno, nisu za svačiji džep te će za model eBike Cross s logom Porschea biti potrebno izdvojiti oko 8500 dolara, dok je eBike Sport još skuplji i moći će se kupiti za više od 10 tisuća dolara.

Izvor: Porsche

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti