Tesla klasičnom glazbom brani od krađa automobila

Odsad će djeca i psi biti sigurniji u Teslinim automobilima.

Martina Čizmić | 11.02.2019. / 15:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dosadni automobilski alarmi koji izluđuju susjede kad se aktiviraju mogli bi otići u povijest ako se novi Teslin "eksperiment" pokaže učinkovitim.

Naime, nakon posljednjeg ažuriranja automobilskog softvera Teslini automobili imat će zaista poseban alarm koji bi trebao spriječiti provale i krađe.

"Sentry Mode" koristi senzore u automobilu kako bi detektirao kad se netko previše približi vozilu. Kad detektira potencijalnog provalnika, uključuje osam kamera koje se nalaze na vozilu i snima uljeza te aktivira alarm. I to ne bilo kakav iritantni alarm, već klasičnu glazbu koju je nemoguće ignorirati.

Kako je napisao sam Musk, iz "ugroženih" Tesli orit će se Bachova Toccata i Fuga u klasičnoj, ali i nešto modernijoj verziji.

 

 

No to nije jedina novost koju će Teslini automobili dobiti nakon redovitog ažuriranja softvera.

Odgovarajući na molbu jednog od vlasnika Tesle na Twitteru, Musk je predstavio i "Dog Mode", odnosno poseban način rada koji bi trebao kućne ljubimce (ali i djecu) ostavljene u automobilu osigurati od pregrijavanja.

 

 

Tako će vlasnici automobila moći sigurno ostaviti svoje kućne ljubimce u onim metalnima, uključiti im radio i klimatizacijski uređaj, a svim dušebrižnicima ostaviti jasno vidljivu poruku na ekranu "Dobro sam, vlasnik je u blizini".

Još nije jasno hoće li i jedna i druga opcija biti besplatne za vlasnike Teslinih automobila, ali pokazuje kako Musk i ekipa osluškuju svoje kupce.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti