Klasik Age of Empires: Definitive Edition uskoro se vraća u 4K rezoluciji

Sjajne vijesti za ljubitelje ove kultne strategije i fanove RTS igara općenito.

Monika Nožić Monika Nožinić | 18.06.2017. / 17:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Age of Empires, legendarna strategija u stvarnom vremenu, ovog listopada slavi 20 godina postojanja. Microsoft je u to ime nedavno objavio HD izdanje igrice Age of Empires II iz 1999. godine, a na PC Gaming E3 konferenciji obznanio je da uskoro stiže i remasterirano izdanje igre pod nazivom Age of Empires: Definitive Edition.

Nova verzija zadržat će originalnost igre Age of Empires, ali s velikim poboljšanjima, pa nas tako očekuju Ultra HD teksture u 4K rezoluciji, pročišćeni HD soundtrack, "quality of life" poboljšanja gameplaya, mogućnost velikog zumiranja mape i podršku Xbox Live za multiplayer.

Ovaj je serijal tijekom svoje povijesti ostavio dubok trag u svijetu strategija, čija su tri dijela, ekspanzije i spin-off Age of Mitology, prodani u preko 20 milijuna primjeraka.

Ensemble Studios, koji nam je donio sve ove igre, Microsoft je ugasio početkom 2009. godine, a na Definitive Edition sada radi Microsoft Games Studio, na čelu s Adamom Isgreenom, veteranom RTS industrije koji iza sebe ima veliko iskustvo u radu na jednom drugom velikanu žanra – Command and Conquer.

Igra će uključivati i ekspanziju Rise of Rome te će za PC biti dostupna kasnije ove godine, a kako izgleda najavni trailer, pogledajte u nastavku.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti