Koji odabrati, Doogee Y100X ili Doogee Y100 Plus?

Doogee, tvrtka o kojoj smo u nekoliko navrata pisali, čak i isprobali modele, prema svemu sudeći radi dobre uređaje.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 05.01.2016. / 13:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada se odlučite za kupnju novog uređaja, najčešće je pitanje koji model odabrati. Kad pronađete nešto što vama odgovara, kako dizajnom, tako i cijenom, nađete se u dilemi koje karakteristike uređaja odabrati, s obzirom da istog modela možete pronaći u raznim varijantama.

Doogee-jev Y100, uređaj je koji je osim cjenovno pristupačan, ima prilično dobru kameru i naravno cijenu. Upravo je Y100 jedan od najpopularnijih modela, stoga i ne čudi da postoje razne vrste ovog uređaja koje se naravno odnose na cijenu, pa samim time i na karakteristike.

Y100X i Y100 Plus izgledom su gotovo identični, osim pokoje sitnice, kao što je primjerice veći ekran kod Plus-a, no kada zagrebemo ispod površine, vidjet ćemo drastične razlike, koje se odražavaju toliko na cijenu.

Primjerice, Y100X dolazi s 5 inčnim zaslonom, 1GB RAM-a, 8GB interne memorije i četverojezgrenim procesorom od 1.3GHZ. Prednja kamera je 5MP, dok je stražnja 8MP. Cijena Y100X je svega 490 kuna.

S druge strane, Y100 Plus dolazi s većim zaslonom od 5.5 inča, 2GB RAM-a, 16GB interne memorije, novijim četverojezgrenim procesorom 1GHz, te prednjom kamerom od 8MP, odnosno stražnjom od 13MP. Cijena za Y100 Plus je nešto veća pa tako iznosi 800 kuna, no ipak daje mnogo više nego njegov “manji brat”, koji također ima i nešto snažniju bateriju (3000mAh, naspram 2200 koliko ima Y100X)

Ono što mogu reći za oba uređaja jest da je dizajn izvrstan i sam uređaj odlično leži u ruci, čak i daje osjećaj skupoće uređaju iako to nije slučaj. Težina se osjeti, no ništa što bi vas trebalo zabrinuti, tako da je Doogee prilično dobar uređaj kojeg bi preporučio svojim prijateljima.

Odabrati možete ono što vama više odgovara cijenovno, jer oba uređaj su solidna. Ako se mene pita, ja bi uvijek išao na veći ekran i bolje performanse.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti