Konkurencija Appleovom satu: Fitbit predstavio smartwatch Blaze

Blaze se može povezati s mobilnim uređajima koji rade na Androidu, Windowsima i s Appleovim telefonima, a košta 199 dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.01.2016. / 09:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na najvećem sajmu potrošačke elektronike koji trenutno traje u Las Vegasu predstavljeni su brojni tehnološki noviteti – od pametnih kućanskih uređaja preko telefona, računala i tableta do sve popularnijih nosivih uređaja. Ovim tržištem dominira Apple sa svojim pametnih satom, a na CES-u tehnološke kompanije predstavile su nosive uređaje s kojima žele Cookovoj kompaniji uzeti dio tržišta. Jedna od tih kompanija jest i Fitbit čiji je novi pametni sat Blaze namijenjen ljubiteljima 'aktivnog stila života' i fitnessa.

Prednost Blazea u odnosu na Appleov sat i druge uređaje prvenstveno je cijena od 200 dolara te podrška za različite operativne sustave te se ovaj uređaj može povezati s mobilnim uređajima koji rade na Androidu, Windowsima i s Appleovim telefonima. Fitbitov Blaze dolazi s ekranom u boji osjetljivim na dodir na kojem se prikazuju obavijesti s pametnih telefona poput poziva, poruka i kalendarskih zapisa, a na njemu je moguće upravljati i glazbenim playerom. Iako sam uređaj nema podršku za GPS, Blaze koristi GPS s pametnih telefona, dok od ostalih opcija treba spomenuti odličnu bateriju (navodno bi trebala izdržati čak pet dana rada, no to će ovisiti i o načinu na koji se sat koristi), mogućnost praćenja otkucaja srca, vrijeme spavanja i vježbanja.

Također, dolazi i s MultiSport opcijom koja korisnicima omogućava odabir vježbe (vožnja biciklom, trčanje, igranje košarke itd.) kako bi sat mogao što preciznije pratiti aktivnosti. Za razliku od velikog broja novih pametnih satova, ovaj uređaj ne radi na Googleovom operativnom sustavu namijenjenom nosivim uređajima (Android Wear), već na vlastitom operativnom sustavu tako da korisnicima nije dostupna Googleova trgovina aplikacijama. Korisnici ovog sata imaju veliki izbor dodatne opreme, uključujući i remene od kože i nehrđajućeg čelika s cijenama od 99, odnosno 129 dolara.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti