Cijena samo 360 dolara: Xiaomi Mi 6 ima hardver sličan Galaxyju S8

Xiaomi Mi 6 dolazi sa Snapdragon 835 procesorom, ima 6GB RAM-a, 64, odnosno 128GB memorije te dvije stražnje 12MP kamere, a sve to po cijeni od 360 dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.04.2017. / 08:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na tehnološkim portalima objavljene su prve recenzije novih modela Galaxyja S8 i S8 Plus i većina dojmova novinara je iznimno pozitivna te se u Samsungu nadaju velikoj potražnji za ovim telefonima, jednako kao što u Appleu očekuju navalu na nove modele iPhonea koje će predstaviti u rujnu. Osim ovih telefona, korisnici koji traže odličan Android vjerojatno će razmisliti i o telefonima poput LG-jeve šestice, Huaweijevih modela P10/P10 Plus, novog HTC-ovog Ultra telefona ili hvaljenog Sonyjevog smartphonea XZ Premium (čija prodaja počinje tek na ljeto), a kao jedna od iznimno primamljivih opcija čini se i novi Xiaomijev telefon Mi 6.

Kao što smo to navikli od Xiaomija, ovaj uređaj dolazi s odličnim hardverom i povoljnom cijenom te se, u usporedbi s konkurencijom, cijena od 360 dolara za ono što Mi 6 nudi čini odličnom. Šestica dolazi s ekranom dijagonale 5,15 inča, pokreće ga Snapdragon 835 procesor (isti kakav je ugrađen i u Samsungove Galaxy S8/S8 Plus modele), ima čak 6GB RAM-a, a prodavat će se sa 64GB i 128GB memorije, o čemu će ovisiti i njegova cijena – 360 dolara za 64GB i 420 dolara za model sa 128GB memorije (riječ je o cijenama za kineskom tržište). Sličan hardver imaju i Samsungovi novi modeli (uz puno veće ekrani), no njihova je cijena puno veća u odnosu na Xiaomijev novi smartphone.

Mi 6 sa stražnje strane ima dvije 12MP kamere (sa širokokutnom i telefoto lećom, slično kao i na iPhoneu 7 Plus), a poput Applea, Xiaomi je na ovom modelu izbacio 3,5mm izlaz za slušalice. Treba još izdvojiti kako je Mi 6 napravljen od kombinacije stakla i metala, ima senzor otisaka prstiju te bateriju kapaciteta 3350mAh koja bi trebala izdržati cijeli dan rada zahvaljujući optimizaciji unutar njihovog MIUI sučelja.
Početak prodaje Xiaomija Mi 6 za kinesko tržište najavljen je za 28. travnja, a naknadno će se moći kupiti i na drugim "odabranima tržištima".


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti