RECENZIJA: Kraljevska baterija glavni je adut Oukitela K8000

Ako vam treba mobitel čija će baterija izdržati više od dva dana, onda je ovo uređaj stvoren za vas.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 06.02.2018. / 07:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada pričamo o pametnom telefonu s baterijom koja drži više od dva dana, moramo uzeti u obzir nekoliko stvari. Iako je trajanje baterije itekako veliki plus, to nosi neke svoje minuse - tako je zbog veće baterije i uređaj nešto teži i deblji.

No, ako vam je trajanje baterije presudno, vjerojatno vas neće brinuti malo veća težina ili mrvicu deblji uređaj.

Oukitel K8000, može se pohvaliti nešto težom, debljom i izdržljivijom baterijom, dolazi i s AMOLED zaslonom, što nije često slučaj kod uređaja čija se cijena spušta ispod 250 dolara (1500 kuna). Uređaj je sam po sebi izuzetno brz i vrlo responzivan, što mi se odmah na prvu svidjelo, a to, između ostalog, može zahvaliti 4GB RAM-a te osmerojezgrenom 1.5GHz procesoru. Iako je zaslon AMOLED, možda mali minus je što je rezolucija tek 1280 x 720 piksela.

Sa zadnje strane uređaja nalaze se dvije kamere od 2MP i 16MP koje rade prilično dobro u odličnim svjetlosnim uvjetima, čak relativno dobro pod lošijim svjetlom, no prednja kamera će ipak pokazati svoje nedostatke u mraku, isto kao i svaki drugi uređaj danas.

Na donjem djelu uređaja nalazi se čitač otisaka prstiju koji radi odlično te služi i kao povratak na prijašnju stranicu ili na početni zaslon, što je vrlo zgodna prečica.

Igrati se na K8000 također je vrlo dobro iskustvo pa tako će možda uređaj 'progutati' koji 'frame' na zahtjevnim igrama, ali za većinu njih to neće biti nikakav problem.

Dizajn uređaja je u skladu s trendovima, pa mu tako recimo plava boja odlično stoji, dok su rubovi i završna obrada fino napravljeni. Primjerice, gumb za gašenje ima crveni obrub, mali detalj koji pokazuje da su u Oukitelu pazili na sitnice.

S obzirom na to da ovaj Oukitel dolazi s baterijom od čak 8000mAh, uređaj možete koristiti i da napunite druge uređaje, što je izuzetno praktično. Ako ste se pitali koliko traje punjenje tako goleme baterije, odgovor je nešto više od 4 sata iako se koristi tehnologija brzog punjenja.

Što se tiče samog zvuka, tu smo malo ostali razočarani, jer je zvuk plitak, no opet dovoljno jasan, ali složit ćete se da rijetko tko sluša glazbu na mobitelu. Danas imamo razne prijenosne zvučnike koji daju posebno dobar i ugodan zvuk, tako da to ni nije nekakva zamjerka.

Na kraju, ono što je najzanimljivije od svega je cijena uređaja, pa tako 235 dolara (oko 1400 kuna) zaista nije puno novaca za ono što ovaj uređaj nudi.

Više informacija potražite na ovom linku te pogledajte video ispod.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti