Lavie Mini je mali gamerski prijenosnik s dodatnim kontrolerima kao na Nintendu Switch

Zanimljiva ideja u jednom uređaju povezuje malo prijenosno računalo i prijenosnu konzolu na kojoj se, kao na Nintendovom Switchu, sa strane mogu dodati kontroleri za upravljanje igrama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.01.2021. / 08:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dizajneri i inženjeri Lenova i njihova podbrenda NEC smislili su prilično zanimljiv koncept hibridnog uređaja koji se može koristiti kao minijaturno prijenosno računalo, ali i konzola poput Nintendova Switcha. Kako je riječ o konceptu, taj se uređaj može, ali i ne mora pojaviti na tržištu, a ako se Lenovo zaista odluči na njegovu proizvodnju i prodaju, bit će zanimljivo vidjeti koliko će iznositi njegova cijena.

Slika nije dostupna Hoće li ovako izgledati laptopi budućnosti? Počinje prodaja prijenosnika sa savitljivim ekranom

Riječ je o zaista specifičnom uređaju, no pitanje je koliko je potencijalno tržište za takve hibride. Dizajnom, Lavie Mini podsjeća na netbookove, kategoriju malih (i jeftinih) prijenosnih računala kakva su bila popularna prije desetak i više godina. No dok je karakteristika netbookova bio hardver niže kategorije te su bili idealni za surfanje i pisanje, ali ne i za multimediju i igranje, hardver Lavie Minija spreman je i za najveće izazove. Pokreće ga posljednja generacija Intelova Corei7-11807G procesora, ima Intelovu Iris Xe grafiku, 16 GB memorije, SSD kapaciteta 256 GB te dva USB 3.1 izlaza.



Dijagonala ekrana osjetljivog na dodir iznosi samo 8 inča (rezolucije 1900x1200 piksela), što znači da ima i malu tipkovnicu tako da ne treba računati da će zamijeniti klasična poslovna računala. Nema niti trackpada kao zamjene za miš, već optički senzor.

Slika nije dostupna Lenovo predstavio još tanje i lakše uređaje

Ono po čemu je ovaj uređaj zaista poseban jest po dva dodatka, odnosno bežična kontrolera za igre koja se mogu postaviti na bočne strane, čime se ovo malo računalo pretvara u dlanovnu igraću konzolu. Iz Lenova su pripremili i poseban dodatak s dodatnim USB priključcima i HDMI izlazom putem kojeg se Lavie Mini može povezati s velikim televizorima i uživati u igrama na velikom ekranu.

Izvor: ZDNet

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti