Lenovo predstavio još tanje i lakše uređaje

Lenovo je posebnu pozornost posvetio jednostavnosti korištenja te dugotrajnoj autonomiji uređaja.

Martina Čizmić | 04.06.2020. / 10:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Lenovo je je najavio novu liniju uređaja koji bi na hrvatskom tržištu trebali biti dostupni ovog ljeta. Predstavljena su dva Windows 10 odvojiva uređaja koja podržavaju LTE povezivanje – Lenovo Yoga Duet 7i s Lenovo E-Color olovkom i Lenovo IdeaPad Duet 3i s digitalnom olovkom što ga čini odličnom opcijom za studente i osobe koje obavljaju više zadataka istovremeno.

Nadograđeni Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus s ugrađenim virtualnim asistentom Alexom omogućuje uživanje u raznolikosti i povezanosti u vlastitom domu. Alexa omogućuje popularno iskustvo hands-free u “Show mode” kad se uređaj puni priključen na Smart Dock, a ostatak vremena on je potpuno funkcionalan Android tablet.

Lenovo Yoga Duet 7i prvo je Yoga osobno računalo s odvojivom i osvjetljenom Bluetooth (5.0) tipkovnicom koja omogućuje slobodni način rada uz podesivi nosač za lakše gledanje i prebacivanje u drafting način rada. Kompatibilan je s Intel Wi-Fi 6 (Gig+) za izuzetno brzu vezu i dostupan s opcionalnom LTE / 4G pokrivenošću koja omogućuje stalnu povezanost.

Ovaj 2-u-1 uređaj nudi niz pametnih značajki kao što je usluga virtualnog asistenta Alexe i sigurniju prijavu uz prepoznavanje lica putem infracrvene kamere uz Windows Hello značajk. Glance by Mirametrix pametna značajka prepoznavanja prisutnosti pomaže zaštiti zaslon od neželjenih pogleda i zaustavlja video reprodukciju kad se korisnik udalji od uređaja.

Yoga duet 7i pokreće Intel Core i7 s grafikom Intel Iris Plus i sustavom Windows 10. Uređaj ima 13-inčni IPS 2K touch screen zaslon s uskim okvirima i 100-postotnim sRGB pri 450 nita svjetline. Ovaj elegantan uređaj dostupan je u dvije sofisticirane nijanse Slate Grey i Orchid sa završnim metalnim premazom kućišta.

Nova Lenovo E-Color olovka ima ugrađeni pametni senzor koji omogućuje odabir boje putem vodiča ili s bilo kojeg stvarnog predmeta jednostavnim dodirom površine predmeta vrhom olovke i pritiskom prema dolje. 

Za zvuk je zadužen Dolby Audio sustav uz Dolby vision, a sve to uz puno memorije (do 16 GB DDR4) i prostora za pohranu (do 1 TB PCIe SSD). Yoga Duet 7i također nudi do 10,8 sati autonomije baterije optimizirane putem umjetne inteligencije za 20 posto produženog trajanja baterije kada je uključeno uravnoteženo srednje podešavanje pomoću funkcije inteligentnog hlađenja Lenovo Q-Control.

Lenovo IdeaPad Duet 3i je novi multifunkcionalan 2-u-1 uređaj s 10,3-inčnim Full HD IPS ekranom s opcionalnom LTE povezivošću i samo 0,86 kg. Kompatibilno je za nastavne potrebe i prvo je koje ima odvojivu Bluetooth (5.0) tipkovnicu i folio postolje te podržava Lenovo digitalnu olovku za besprijekorno bilježenje. IdeaPad Duet 3i pokreću procesori Intel Pentium i Intel integrirana grafika te dolazi sa sustavom Windows, Wi-Fi kompatibilnošću i Dolby Audio sustavom za jasniji zvuk bez izobličenja.

Računalo se odlikuje elegantnim metalnim postoljem i odvojivom tipkovnicom, a dostupno je u nijansi Graphite Grey, a ima čak četiri načina rada: tablet, prijenosno računalo, šator ili stajaći način rada. IdeaPad Duet 3i ima dva USB-C priključka za povećanu brzinu prijenosa podataka, solidnu radnu memoriju (do 8 GB), pohranu (do 128 GB eMMC) i do 7 sati autonomije baterije.

Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (2. generacija) dolazi s virtualnim asistentom Alexom, većim 10,3-inčnim Full HD IPS zaslonom, a sve to u metalnom kućištu. Dizajniran tako da bude prenosiv i lagan s 460 grama,  s mobilnim procesorom do 2,3 Ghz Octa-core MediaTek Helio P22 za bolji multitasking, a uz TDDI čip (Touch and Display Driver Integration) dobiva bolji i efikasniji zaslon te osjetljivost na dodir s autonomijom trajanja baterije do 9 sati.

Za obitelji koje ostaju kod kuće, Lenovo Smart Tab M10 FDH Plus ima poboljšani dječji način rada koji nudi roditeljski nadzor, namjenski dječji sadržaj i specijalizirane značajke zaštite očiju za smanjenje štetne plave svjetlosti uz upozorenja o "držanju" i "nezgrapnom okruženju" za poticanje zdravog gledanja.

Iskustvo prilikom držanja tableta u ruci je unaprijeđeno: gledanje YouTube sadržaja i igranje igara još se više poboljšalo s četverostranim uskim okvirom s tankim obrubom do 4,6 mm uz dvostruke prednje zvučnike podešene Dolby Atmos sustavom za višedimenzionalan zvuk.

Novi uređaji biti će dostupni u Hrvatskoj tijekom lipnja i srpnja putem odabranih prodavača. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti