LG će na Svjetskom mobilnom kongresu predstaviti jeftiniju X seriju telefona

Jeftinija alternativa novog LG G5 telefona.

Monika Nožić Monika Nožinić | 16.02.2016. / 08:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

LG je najavio da će na Svjetskom mobilnom kongresu, koji se održava ovu nedjelju u Barceloni, predstaviti novu X seriju telefona. Na kongresu će debitirati dva modela iz ove serije nazvana LG X Cam i LG X Screen.

Kompanija kaže da su uređaji dizajnirani za korisnike koji ne žele sve napredne funkcije novih telefona, ali i dalje žele odličnu kameru ili napredan ekran. X Cam ima 5,2-inčni displej Full HD rezolucije, osmojezgreni procesor koji radi na 1,14 GHz, 2 GB RAM i 16 GB interne memorije te bateriju kapaciteta 2520mAh.

Telefon pokreće Android 6.0 Marhsmallow platformu, a sa stražnje strane ima dva senzora kamere, jedan od 13 i drugi od 5 megapiksela, dok je s prednje strane senzor od 8 megapiksela.

Model X Screen ima 4,93-inčni HD glavni ekran, kao i 1,76-inčni LCD (520 x 80) sekundarni ekran i također pokreće Android Marshmallow platformu. Telefon je baziran na quad-core procesoru koji radi na 1,2 GHz, a tu je i 2 GB RAM i 16 GB interne memorije, baterija kapaciteta 2300 mAh kao i kamere od 13/8MP.

Telefoni će biti predstavljeni 22. veljače, dan nakon predstavljanja novog G5 flagship telefona.

Izvor: GSMArena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti