LG predstavio smartphone s dva ekrana i dvije selfie kamere

Iznad standardnog ekrana nalazi se još jedan mali ekran na kojem se prikazuju informacije poput datuma i vremena, odnosno prečaci za pokretanje aplikacija

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.10.2015. / 07:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Proteklih mjesec dana najveće mobilne kompanije predstavile su nove modele pametnih telefona, a svi ovi modeli (Samsungovi Galaxy Note 5 i Edge 6+, iPhone 6S i 6S Plus i novi Nexusi) imaju snažan hardver i iznimno kvalitetne kamere. Od ovih modela najviše se ističe model Edge 6+ koji ima zakrivljen ekran sa strane koji omogućuje neke zanimljive opcije poput prečica za najpopularnije aplikacije. Jučer je LG predstavio novi model (V10) pametnog telefona koji također donosi zanimljive inovacije i olakšava uporabu telefona, a dolazi s dva ekrana. Osim klasičnog ekrana čija dijagonala iznosi 5,7 inča QuadHD rezolucije, u vrhu se nalazi i dodatni mali ekran koji je cijelo vrijeme aktivan i na kojem se prikazuju informacije poput datuma i vremena, obavijesti i prečica za pristup aplikacijama, a unutar samih aplikacija na njemu se mogu prikazivati dodatne opcije, kako bi se 'odteretio' prostor na glavnom ekranu.

Dakle, na ovom dodatnom ekranu prikazuju se slične informacije koje je Samsung smjestio na rub svojih modela sa zakrivljenim ekranima. Osim po ekranima, ovaj je telefon zanimljiv i po tome što ima dvije prednje kamere, što će ponajviše cijeniti ljubitelji selfija jer, zahvaljujući LG-jevom softveru, fotografije s ovih kamera mogu se spojiti u jednu koja pokriva kut od čak 120 stupnjeva. Sa stražnje strane nalazi se 16MP kamera s laserskim autofokusom – riječ je o sličnoj kameri ugrađenoj u model G4 te je prema mnogima riječ o jednoj od najboljih mobilnih kamera na svijetu. LG V10 pokreće Qualcommov Snapdragon 808 procesor, ima čak 4GB RAM-a, 64GB memorije koji se mogu proširiti microSD memorijskim karticama, a treba spomenuti i bateriju kapaciteta 3,000mAh. Operativni sustav je Android 5,1 Lollipop te u LG-u već rade na njegovoj nadogradnji kako bi njegovi vlasnici što prije mogli updateati OS na najnoviju verziju Marshmallow. Ovaj zanimljivi smartphone prvo će se pojaviti na tržištu Južne Koreje, a nakon toga i na ostalim globalnim tržištima, a njegova cijena još nije poznata.

Izvor: Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti