Mi Max: Xiaomijev najveći telefon do sada

Xiaomi Mi Max je najvjerovatnije ono što su fanovi telefona s velikim ekranima i niskom cijenom strpljivo očekivali.

Monika Nožić Monika Nožinić | 10.05.2016. / 17:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomi je službeno predstavio Mi Max phablet kojeg odlikuje veliki 6.44-inčni displej, s tankim okvirom oko ekrana. Telefon ima jednodijelno metalno kućište debljine 7,5 milimetara. Veličina i masivna baterija kapaciteta 4850 mAh učinili su da masa ovog phableta iznosi 203 grama.

Xiaomi Mi Max dolazi u tri verzije. Najjači model dolazi sa Snapdragon 652 procesorom, 4GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora., a tu je i opcija sa 3GB RAM-a i 64GB skladištem, dok najpristupačniji model ima Snapdragon 650 procesor, 3GB RAM-a i 32GB interne memorije. Sve tri verzije imaju hibridni dual-SIM ulaz pa je moguće dodavati i dodatni skladišni prostor.

Svi modeli funkcioniraju na najnovijoj verziji Xiaomijevog operativnog sustava MIUI8, nastalog po uzoru na Google Android i dolaze u zlatnoj, srebrnoj i sivoj boji.

Na poleđini će se nalaziti kamera od 16MP, dok će na prednjem dijelu biti smještena kamera od 5MP, a imat će ugrađen i senzor za otiske prstiju.

Cijena Mi Max phableta bit će između 229 i 306 dolara, ovisno o procesoru i skladišnom kapacitetu, a u Kini će biti predstavljen 17 svibnja.

Izvor: Xiaomi/TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti