Odličan omjer cijene i kvalitete: Microsoft predstavio prijenosnik Surface Laptop Go

Surface Laptop Go dolazi s 12,4-inčnim ekranom i Intelovim Core i5 procesorom, a s cijenom od 550 dolara mnogima će biti zanimljiv.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.10.2020. / 09:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoftova vizija na tržištu računala jest napraviti model Surfacea koji će biti namijenjen "svakoj osobi, načinu rada i lokaciji". Upravo su takvo računalo predstavili na jučerašnjoj virtualnoj konferenciji te Surface Laptop Go donosi balans prihvatljive cijene i dovoljno jakog hardvera koji će omogućiti ugodno korištenje osnovnih opcija poput surfanja, pregledavanja videa, korištenja komunikacijskih i drugih alata.

Slika nije dostupna Cjenovno povoljni hibrid i snažna zvijer: Microsoft predstavio dva nova računala iz serije Surface

U prvom planu novog prijenosnika je cijena od 550 dolara za početni model koji, jasno, donosi i neke kompromise, a to su samo 4 GB RAM-a i 64 GB eMMC prostora za pohranu podataka. Naravno, dostupni su i modeli s boljim specifikacijama, no to se mora dodatno platiti.

Surface Laptop Go ima ekran dijagonale 12,4 inča rezolucije 1536 x 1024 piksela, pokreće ga Intelov Core i5 1035G1 procesor, a prijenosnik se može maksimalno nadograditi s 8 GB memorije i 256 GB SSD-a. Ostatak opcija uključuje USB-C i USB-A priključak, 3,5 mm izlaz za slušalice, Surface Connect priključak te 720p kameru za videopozive. Dolazi s verzijom Windows 10 S, a što će mnogima biti naročito bitno jer bi baterija trebala izdržati čak 13 sati korištenja. Određene konfiguracije imat će i mogućnost prijave otiskom prsta.

Slika nije dostupna Telefon koji se željno iščekuje već godinu dana: Stiže smartphone s dva ekrana

Prilikom predstavljanja prijenosnika iz Microsofta su naglasili kako je Surface Laptop Go namijenjen obiteljima, studentima i kompanijama koje traže premium iskustvo korištenja Surfacea, ali po "nevjerojatnoj vrijednosti". Surface Laptop Go u prodaji na američkom tržištu pojavit će se 12. listopada.

Izvor: Windows blog

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti