Microsoft svojim zaposlenicima napravio kućice na drveću

Osim neograničenih slatkiša, umjetničkih djela u uredima, zaposlenici Microsofta sada su dobili i kućice na drveću.

Monika Nožić Monika Nožinić | 16.10.2017. / 15:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Velike svjetske kompanije poput Googlea ili Applea poznate su po tome što za svoje zaposlenike čine sve kako bi se na poslu osjećali kao kod kuće. Slična je stvar i s Microsoftom, koji je poznat po zabavnim radnim mjestima i koji je svojim radnicima ovaj put osigurao kućice na drveću.

Gatesova kompanija otišla je korak dalje od standardne ponude besplatnih slatkiša, ureda ukrašenih umjetničkim djelima, računalnih igara, sportskih terena i u sjedištu svog predstavništva u Redmondu (Washington) napravila tri nova prostora za sastanke – kućice na drveću koje je izgradio Pete Nelson, autor TV emisije "Treehouse Masters". Kućice su sagrađene ovog ljeta, a sve dok radovi nisu bili završeni, zaposlenici su cijelo vrijeme nagađali o čemu je riječ.

Neodoljivo simpatične kućice služe u poslovne svrhe, a njihova unutrašnjost opčinit će i one s posebno istančanim ukusom. Sve kućice imaju sobe za sastanke koje zaposlenici mogu koristiti za rad ili, ako to žele, mogu ležerno raditi u drugim dijelovima kuća na drvetu.

Kućice su opremljene bežičnim internetom i električnim utičnicama, a jedna od njih ima kafeteriju i restoran. Sve kućice imaju klupice, nehrđajuće stolice za ljuljanje i kamin te klizna vrata otporna na vremenske uvjete.

Svrha je kućica da zaposlene približe prirodi i pruže im lagodnije i opuštenije poslovno okruženje, a zaposlenici su izrazili zadovoljstvo novom prilikom te su izjavili da će više raditi vani.

Pogledajte kako izgledaju kućice:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti