Mlaznica umjesto igle: Rusi smislili nov način zaštite djece protiv koronavirusa, cijepit će ih kroz sprej za nos

Istraživačka skupina testirala je cjepivo na djeci u dobi između 8 i 12 godina i nije pronašla nuspojave među ispitnom skupinom, kao ni povećanja tjelesne temperature.

Sara Kekuš | 13.06.2021. / 07:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Rusija je testirala aerosloni oblik svog cjepiva za COVID-19 koji je prikladan za djecu od 8 do 12 godina, a novi proizvod, u obliku spreja za nos, planira lansirati u rujnu, rekao je u subotu znanstvenik koji je vodio razvoj cjepiva Sputnik V.

Alexander Gintsburg, čelnik Instituta Gamaleya koji je razvio Sputnik V, rekao je da je ''sprej za djecu koristio isto cjepivo samo umjesto igle, stavlja se mlaznica", izvijestila je novinska agencija TASS.

Očekuje se da će sprej za djecu biti spreman za distribuciju do 15. rujna, citiran je Gintsburg tijekom sastanka s predsjednikom Vladimirom Putinom, prenosi Reuters.

Istraživačka skupina testirala je cjepivo na djeci u dobi između 8 i 12 godina i nije pronašla nuspojave među ispitnom skupinom, kao ni povećanja tjelesne temperature, rekao je Gintsburg.

Slika nije dostupna Nakon Sputnjika, Sputnjik: Rusija odobrila primjenu "light" verzije svog cjepiva, koje se daje u samo jednoj dozi

Slika nije dostupna Rusi se pohvalili: Počeli su s proizvodnjom trećeg cjepiva i prije kraja kliničkog testiranja

Svoje male (pacijente) cijepimo nazalno, primjenjujemo isto cjepivo kao i za odrasle, samo u spreju za nos, rekao je Gintsburg, ne dajući daljnje detalje o studiji, poput broja djece koja su uključena.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti