Mojoptix: Prvi digitalni sunčani sat

Kreativnost na djelu uz nevjerojatni sustav potpuno jedinstvenog digitalnog sata.

Monika Nožić Monika Nožinić | 19.01.2016. / 09:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Online prodavač iz Francuske uspio je dizajnirati nevjerojatni 3D printani sunčani sat koji vrijeme prikazuje kao digitalne brojke koje se zaista i mijenjaju tijekom dana dok se sunce nezaustavljivo kreće preko nebeskog svoda.

Mojoptix’s Digital Sundial sunčani sat ipak još uvijek ima pojedina ograničenja. Kompleksan obrazac kreiran od rupa u teglici, koji stvara sjene potrebne kako bi se prikazali brojevi, može pokazivati vrijeme samo od deset sati ujutro do četiri sata popodne.

Digitalni brojevi obnavljaju se u vremenskim razmacima od dvadeset minuta, ali to ovu kreaciju ne čini ništa manje nevjerojatnom.

Ako vas zanima kako je nastao ovaj ovaj sunčani sat, njegov je tvorac  na YouTube postavio petnaestominutni videozapis u kojemu ga konstruira i objašnjava cjelokupan dizajn te dočarava ovaj jedinstven proces.

Sat je dostupan i online pa ako želite kupiti jedan primjerak, to možete učiniti jedino preko službene stranice kompanije Mojoptix i online trgovine Etsy.

Cijena sata iznosi 77,15 dolara, a možete odabrati boju koju želite i preference samog sata, kako biste osigurali da displej pokazuje vaše točno vrijeme, bilo da živite na sjevernom ili južnom polu Zemljine kugle.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti