Monolit iz Ute "teleportirao" se u Rumunjsku, lokalne vlasti u čudu

Pored jedne od najpoznatijih planina u Rumunjskoj, poznate lokalno i kao svetog mjesta, osvanuo je monolit, vrlo sličan istom koji je "niknuo" i jednako misteriozno nestao u američkoj saveznoj državi Utah.

Branimir Vorša | 01.12.2020. / 10:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Blještavi metalni monolit osvanuo je na brdu Batca Doamnei pored grada Piatra Neamt u Rumunjskoj prošlog tjedna. Monolit je postavljen tako da je okrenut prema planini Ceahlau, lokalno poznatoj i kao svetom mjestu, ali i jednoj od najpoznatijih planina u toj zemlji.

Rumunjske vlasti ne znaju tko je odgovoran za postavljanje monolita na vrhu brda, ali su pokrenule istragu o "incidentu".

Započeli smo s istragom čudne pojave monolita. Riječ je o privatnom posjedu, no i dalje ne znamo tko je vlasnik tog monolita. Nalazi se na zaštićenom mjestu i arheološkoj lokaciji, ističe Rocsana Josanu, lokalna dužnosnica.

Za postavljanje bilo kakvog objekta na tom brdu bila bi potrebna državna dozvola, točnije rumunjskog ministarstva kulture, ističu lokalni dužnosnici. No monolit se, eto, vrlo nekulturno pojavio na brdu i nitko ne zna zašto. Baš kao što nitko zasad ne zna tko je i zašto monolit postavio (a naknadno i uklonio) u Uti.

Slika nije dostupna Tko ga je tamo postavio? Misteriozni monolit iz američke pustinje navodno nestao bez traga

Monolit iz Ute probudio je maštu korisnika interneta koji su odmah povukli paralelu s monolitom iz kultnog filma znanstvene fantastike redatelja Stanleyja Kubricka "2001: Odiseja u svemiru".

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti