Može li Googleov Allo ugroziti WhatsApp i Viber?

Googleova aplikacija za komunikaciju konkurirat će Viberu, WhatsAppu, iMessageu, Facebookovom Messnegeru i sličnim aplikacijama

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.09.2016. / 09:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Korisnicima mobilnih uređaja dostupne su brojne aplikacije za dopisivanje te se postavlja pitanje treba li nam pored Vibera, WhatsAppa, Messengera i iMessagea dodatna aplikacija putem koje ćemo moći komunicirati s obitelji i prijateljima, razmjenjivati fotografije, videozapise i naljepnice. Iz Googlea smatraju da treba te da nam njihova nova aplikacija Allo može ponuditi nešto više i bolje u odnosu na usluge na koje smo do sada navikli. Za njeno pokretanje potrebno je samo skinuti aplikaciju s Googlea Play ili App Storea, upisati broj telefona, nakon čega će ona skenirati adresar u potrazi za drugim korisnicima koji imaju instaliranu ovu aplikaciju na svojim telefonima i dopisivanje može započeti.

Allo je za sada namijenjen samo mobilnim uređajima koje pokreću Android i iOS, no s vremenom bi se trebao koristiti i na ostalim platformama. Googleova aplikacija omogućuje manje-više sve opcije na koje smo već navikli i na konkurentskim aplikacijama – dopisivanje, slanje smajlića, naljepnica, fotografija i videozapisa, grupne razgovore, korisnici mogu crtati po ekranu i fotografijama, povećavati i smanjivati tekst i slično. Ono po čemu se Allo razlikuje od konkurencije jest podrška za Google Assistant – na početku je dostupna preview verzija koja može odgovarati na vaša pitanja, odnosno Googleovog asistenta možete uključiti u komunikaciju s vašim prijateljima pa npr. ako se dogovarate za večeru, možete upitati Google o najpopularnijim restoranima i prijedlozi restorana prikazat će se svima koji sudjeluju u razgovoru putem Alloa. Također, dostupna je i opcija 'smart replies' koja će korisnicima predlagati odgovore koje mogu iskoristiti u konverzaciji – ova opcija cijelo vrijeme 'uči' i pamti sve što korisnici rade i pišu te s vremenom postaje 'pametnija', odnosno prijedlozi odgovora trebali bi biti sve bolji i korisniji.

Naravno, jasno je kako ove opcije nisu dostupne na hrvatskom jeziku i sigurno ih nećemo moći tako skoro koristiti, no mogućnosti Googleovog Alloa itekako su zanimljive za konverzaciju na engleskom jeziku. Allo je trenutno dostupan na određenim tržištima, a očekuje se kako će uskoro biti dostupan i u trgovinama mobilnih aplikacija i u ostalim državama.  

Izvor: Tech Spot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti