Može li Huawei P8 konkurirati u prestižnom klubu pametnih telefona?

Huawei P8 je perjanica kineskog proizvođača pametnih telefona za 2015. godinu, uređaj koji je dobio neka unaprjeđenja naspram prijašnjih modela.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.09.2015. / 11:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih godinu dana, Huawei se može pohvaliti dobrim uređajima kao što su Ascend P8, Mate 8 i Honor 6 Plus, da bi ove godine napravio P8, uređaj koji bi trebao biti u samom vrhu pametnih telefona.

Kao i na Mate 7, Huawei je zadržao jednostavan dizajn u metalnom kvadratićastom kućištu, koji se može pronaći na drugim sličnim uređajima, no P8 se ističe po čvrstoći i kvaliteti izrade.

Stražnja strana uređaja je praktički prazna, osim što se nalazi logo i kamera od 13MP s f/2.0 lećom, optičkom stabilizacijom slike i LED bljeskalicom. Kamera je dobila unaprjeđenje naspram prijašnjih modela, pa tako od sada ima super-bright mode koji omogućuje slikanje u lošim svjetlostnim uvjetima kao i mogućnost snimanja panorame u 360 stupnjeva.

Prednja, odnosno selfie kamera je 8MP s f/2.4 lećom, dok se ispod nje nalazi 5.2 inčni ekran rezolucije 1920 x 1080p s 434 piksela po inču. Snažan 64 bitni osmerojezgreni procesor s 2GHZ zadovoljit će i one zahtjevnije korisnike, a tu je i 3GB RAM-a, te 16GB interne memorije. P8 ima slabiju bateriju (2600mAh) od primjerice Mate 7 koji ima 3900mAh, no iz kompanije navode kako bi baterija na P8 trebala trajati dan i pol uz normalno korištenje.

Huawei P8 je zaista vrhunski uređaj koji spada u top klasu pametnih telefona. Možda je teško očekivati da će P8 ponuditi isto što i Samsung S6 ili iPhone 6, no svakako treba uzeti u obzir ovaj uređaj ako ste u nabavci uređaja gornje klase.

Više o samom uređaju možete pronaći na službenim Huawei stranicama, dok se sam uređaj može nabaviti po cijeni od $430 dolara uz kupon P8GRA.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti