Može li jeftinije? Predstavljen smartwatch sa zanimljivim opcijama, snažnom baterijom i cijenom od samo 20 dolara

Wyze Watch ima većinu opcija koje tražimo od naprednih pametnih satova, uz cijenu kojoj se teško može konkurirati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.12.2020. / 08:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Koliko ste novaca spremni platiti za pametni sat? Korisnici Appleovih uređaja koji preferiraju Apple Watch moraju, ovisno o modelu, izdvojiti više od 2, odnosno više od 3 tisuće kuna, no na tržištu su dostupni i puno jeftiniji modeli, ali čini se kako niti jedan ne može konkurirati pametnom satu koji je ovaj tjedan predstavila kompanija Wyze.

Slika nije dostupna Pametni sat za gamere koji im pokazuje koliko su pod stresom dok igraju videoigre

Njihov Wyze Watch bit će dostupan u dvije verzije - 44 i 47 mm s cijenom od samo 20 dolara, što bi preračunato u hrvatsku valutu iznosilo manje od 130 kuna. Posebno je zanimljivo vidjeti opcije ovog sata jer, uz nekoliko nedostataka (nema podrške za GPS i glasovne asistente), Wyze Watch nudi manje-više sve što i višestruko skuplji uređaji. Naravno, tek treba vidjeti kako takav sat radi, koliko je brz i responzivan te kolika je njegova tehnologija praćenja zdravstvenih opcija i aktivnosti precizna i pouzdana.

Sat, dakle, mjeri otkucaje srca, zasićenost krvi kisikom, broj prijeđenih koraka te prati aktivnosti i kvalitetu spavanja. Također, otporan je na vodu (može se zaroniti s njim do 2 metra ispod površine) i prašinu te pruža integraciju s Googleom Fit i Apple Healthom. Ono što će mnogima biti najzanimljivije, pored cijene naravno, jest baterija koja može izdržati devet dana između punjenja. Iako nije poznato na kojem operativnom sustavu radi, pametni sat povezuje se s telefonima te podržava najpopularnije aplikacije poput Instagrama, Twittera, WhatsAppa, Gmaila i drugih tako da korisnici na ekranu mogu vidjeti informacije o pozivima (i direktno sa zgloba odbiti poziv), porukama, mailovima i slično.

Huawei Watch Fit - 2 RECENZIJA: Huawei Watch Fit - sportska elegancija kao stvorena za žene

Wyze Watch izgledom pomalo podsjeća na Appleov uređaj - manji model dolazi s 1,4-inčnim ekranom rezolucije 320x320 piksela, dok 47 mm model ima 1,75-inčni ekran i rezoluciju 320x385 piksela, a oba uređaja imaju 16 GB interne memorije. U SAD-u može se naručiti već sada, ali za njegovu isporuku trebat će malo sačekati, do veljače sljedeće godine.

Iako, kako smo napomenuli, ovaj uređaj prvo treba vidjeti u akciji, kombinacija opcija i cijene ukazuje da bi to zaista mogao biti best buy smartwatch za nezahtjevne korisnike i one koji tek ulaze u svijet pametnih satova, a ne žele platiti nekoliko stotina dolara za taj gadget.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti