Na CES-u predstavljen novi BlackBerry

Ljubitelji BlackBerryja uskoro će doći na svoje – najavljen je novi smartphone koji radi na Androidu, a krasi ga hardverska tipkovnica

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.01.2017. / 08:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čini se da bi ova godina mogla označiti povratak dva mobilna velikana iz prošlog desetljeća – očekuje se kako bi se tijekom 2017. na tržištu trebalo pojaviti čak pet pametnih telefona s logom Nokije, a ovog tjedna na CES-u je najavljen i novi BlackBerry. Kao što je poznato, Nokia i BlackBerry prodali su prava na korištenje svog branda HMD-u, odnosno kineskoj kompaniji TCL koje se nadaju kako će korištenjem imena ovih poznatih brandova privući korisnike i zauzeti dio tržišta. O tome što možemo očekivati od Nokijinih ovogodišnjih modela pisali smo nedavno, a najvažnija opcija koju ljubitelji BlackBerryja mogu očekivati na nadolazećem telefonu jest – hardverska tipkovnica.

Na stranici 9to5 Google, čiji su novinari imali priliku isprobati ovaj uređaj, kažu kako ih tipkovnica podsjeća na tipkovnicu modela Priv (samo što na ovom modelu nije riječ o kliznoj tipkovnici), tipka Space ima ugrađen senzor otisaka prstiju te su sve tipke osjetljive na dodir. Ovaj smartphone, čije je trenutno kodno ime Mercury (na tržištu će se pojaviti s drugim imenom) radit će na posljednjoj verziji Googleovog Androida (7.0 Nougat), dolazi s USB Type-C priključkom te s BlackBerryjevim sigurnosnim softverom, što će naročito cijeniti poslovnjaci na koje i najviše ciljaju u ovoj kompaniji. Nažalost, trenutno nije dostupno više informacija o ovom uređaju te su iz TCL-a najavili kako će ih objaviti krajem sljedećeg mjeseca na mobilnom sajmu Mobile World Congress koji se održava u Barceloni, a prema prvim dojmovima novinara koji su na kratko isprobali ovaj smartphone, riječ je o uređaju koji bi mogao osvojiti dosadašnje ljubitelje BlackBerryja i njihovih tipkovnica.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti