Na Facebooku ne možete blokirati Zuckerberga i njegovu suprugu

Ako vam je već do blokiranja Zuckerberga, i dalje možete blokirati Markovu sestru Randi i njegova kućnog ljubimca, psića Beasta

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.09.2017. / 07:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook ima učinkovito rješenje za korisnike i stranice s kojima ne želite komunicirati i ne želite da vas više kontaktiraju putem ove mreže – takve osobe i stranice jednostavno možete blokirati i više nećete imati problema s njima. No, ako na Facebooku pratite Marka Zuckerberga ili njegovu suprugu Priscillu Chan i iz nekog razloga ih želite blokirati (iako je, naravno, dovoljno prestati ih pratiti ako ne želite gledati njihove objave na Fejsu, jer sumnjamo da vas šef ove kompanije i njegova žena opsjedaju i šalju vam poruke), to neće biti moguće.

O nemogućnosti blokiranja Zuckerberga na društvenoj mreži koju je napravio govorilo se još početkom godine kada je dio korisnika primijetio kako je njegov račun imun na blokiranje, a odnedavno ne možete blokirati niti Priscillu. Kada kliknete "blokiraj" prvo će vam se pojaviti standardna obavijest u kojoj se traži potvrda blokiranja, a klikom na tu potvrdu prikazat će se obavijest kako se taj profil trenutno ne može blokirati.

Ako vam je već do blokiranja Zuckerberga, i dalje možete blokirati Markovu sestru Randi i njegova kućnog ljubimca, psića Beasta koji na Fejsu ima vlastitu stranicu s, vjerovali ili ne, više od 2,7 milijuna pratitelja.

Iako bi netko pomislio kako je ovdje riječ o egu Marka Zuckerberga koji je iskoristio svoju situaciju izvršnog direktora i zabranio svoje blokiranje, iz ove kompanije kažu kako nemogućnost blokiranja nema veze sa samim Markom Zuckerbergom, odnosno s nekim posebnim profilom ili stranicom, već se na Facebooku ne mogu blokirati korisnici koje je do sada već blokirao veliki broj ljudi. Riječ je o pogrešci vezanoj uz način na koji je blokiranje kodirano unutar Facebooka i nema veze s namjernim sprječavanjem blokiranja ljudi i stranica, odgovorili su iz ove kompanije na upit novinara The Guardiana.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti