Napokon! Dugoočekivana opcija na WhatsAppu bit će dostupna svim korisnicima do kraja mjeseca

Do kraja mjeseca svi korisnici WhatsAppa moći će aktivirati opciju automatskog brisanja poruke sedam dana od njenog slanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.11.2020. / 15:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp je još prošle godine počeo s testiranjem samouništivih poruka, a prije dva mjeseca mediji su prenijeli informaciju kako u Zuckerbergovoj kompaniji i dalje razvijaju tu opciju, no nije bilo poznato kada će postati dostupna korisnicima. Danas su iz te kompanije i službeno najavili tu opciju i mogućnost podešavanja automatskog brisanja poruka nakon slanja, odnosno njihova samouništavanja.

WhatsApp Nove opcije mogle bi WhatsApp pretvoriti u Zoomova klona

Opcija automatskog brisanja poruka neće biti svima dostupna odmah, no za aktiviranje te mogućnosti ipak nećemo morati previše čekati te bi svima trebala biti dostupna do kraja ovog mjeseca. Prilikom najave samouništivih poruka, iz Zuckerbergove su tvrtke naglasili kako većina poruka koje šaljemo nije namijenjena da bude vječna i stalno dostupna te nema nikakve potrebe da ih zadržavamo na svojim telefonima i chatovima pa ih je najednostavnije izbrisati iz chata.

Nakon aktivacije takvih poruka (što će se moći napraviti u pojedinačnim razgovorima klikom na ime kontakta osobe s kojom chatate i onda u opcijama aktivirati ili deaktivirati automatsko brisanje poruka) one će unutar razgovora trajati sedam dana, nakon kojih će nestati. Na rok od 7 dana ekipa iz WhatsAppa odlučila se jer bi se korisnici, ako zaborave o čemu su pričali, mogli podsjetiti na to tijekom tjedna, a opet će imati mir jer će znati kako će se te poruke brzo izbrisati, što je važno u slučaju izmjene nekih povjerljivih poruka.

Društvene mreže (Foto: AFP) Korak prema totalnoj dominaciji tržišta komunikacijskih platformi: Počela je integracija Instagrama i Messengera

Automatsko brisanje poruka nakon sedam dana korisnici mogu sami odabrati u pojedinačnim razgovorima, dok će u grupnim razgovorima za njihovu aktivaciju biti zaduženi administratori grupe. Treba naglasiti kako će poruke nestati nakon 7 dana čak i u slučaju da tijekom tog vremena ne otvorite WhatsApp (možda će se vidjeti kao obavijest na ekranu telefona), a u slučaju direktnog odgovora, tj. citata izbrisane poruke, originalna poruka vidjet će se i dalje vidjeti te također neće nestati u slučaju da je netko proslijedio drugim korisnicima tijekom tog perioda od 7 dana koliko je bila dostupna.

Izvor: WhatsApp

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti