Napokon je službeno: Uskoro stižu novi iPhone i iPad

Apple je za 21. ožujka najavio konferenciju na kojoj će predstaviti novi iPhone i novi iPad, a ljubitelji ove kompanije željeli bi vidjeti i nasljednika pametnog sata

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.03.2016. / 08:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glasine o Appleovoj konferenciji na kojoj će predstaviti nove modele svojih mobilnih uređaja slušamo već mjesecima, a iz ove kompanije jučer su napokon i službeno najavili održavanje eventa na kojem će nas Tim Cook i ekipa upoznati s novitetima koje su pripremali posljednjih mjeseci. Tako će 21. ožujka Apple predstaviti novi model iPhonea koji bi trebao imati manji ekran i stariji hardver, ali i nešto nižu cijenu u odnosu na aktualne modele, a s ovim uređajem Cook se nada kako će povećati prodaju telefona jer se očekuje kako će Apple u prvom ovogodišnjem kvartalu prodati manje smartphonea u odnosu na isti kvartal godinu dana ranije, što se još nikada nije dogodio.

Sve službene informacije saznat ćemo, dakle, 21. ožujka, no s obzirom kako su se posljednjih godina glasine vezane za Appleove uređaje pokazale istinitima, već sada možemo znati kakav će hardver imati novi telefon – iPhone 5se (na Tech Cruncheu kažu kako bi se ovaj telefon mogao prodavati i samo kao iPhone SE – 'special edition') trebao bi imati ekran dijagonale 4 inča, radit će procesoru koji je ugrađen u iPhone 6, a vjerojatno će imati i kameru iz modela iz 2014. godine te podršku za NFC i Touch ID senzor. Bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja za ovim uređajem (dijelu korisnika moderni uređaju s ekranima dijagonale oko pet inča su preveliki), a veliki faktor trebala bi biti njegova cijena – kada je Apple 2013. predstavio 'jeftiniji' iPhone 5C njegova je cijena bila samo sto dolara manja u odnosu na tadašnji top model iPhone 5S, što je razočaralo brojne korisnike. Osim iPhonea, Apple će na ovoj konferenciji predstaviti i novi model iPada te nije poznato hoće li to biti iPad Air 3 ili manji iPad Pro – ranije glasine govorile su o iPadu Air (s 9,7 inčnim ekranom), ali u posljednje vrijeme govori se kako će tablet imati podršku za Apple Pencil i kako će se moći povezati s Appleovom tipkovnicom, baš kao i iPad Pro.

Iako se veliki broj ljubitelja ove kompanije nada kako bi Tim Cook mogao predstaviti 'još jednu stvar', odnosno nasljednika Apple Watcha, čini se kako novi model Appleovog sata ne trebamo očekivati prije rujna, kada bi ova kompanija trebala predstaviti i iPhone 7 i 7 Plus.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti