Nema predaje: Huawei predstavio novu seriju pametnih telefona - Mate 40

Svi uređaji u Huaweijevoj Mate 40 seriji spadaju u kategoriju "flagship" telefona, odnosno dolaze s najnaprednijom tehnologijom koju Huawei nudi.

Martina Čizmić | 22.10.2020. / 16:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je danas predstavio dugoočekivane nove uređaje u seriji Mate - Mate 40. Kako je prilkom predstavljanja istaknuo izvršni direktor Huaweija, Richard Yu, svi pametni telefoni u seriji Mate 40 pripadaju "flagship" kategoriji. Nova serija tako sadrži najbolje Huaweijeve tehnologije.

Svake godine Huawei Mate serija objedinjuje najuzbudljiviju tehnologiju u zapanjujući paket. To je ono što definira DNA Mate serije, što nam omogućuje naša predanost inovacijama. U ovim neviđenim vremenima i dalje smo predani stvaranju bolje budućnosti, s inovativnom tehnologijom koja donosi pozitivan i značajan utjecaj na život potrošača. U budućnosti ćemo nastaviti blisko surađivati s našim partnerima kako bismo potrošačima širom svijeta donijeli najbolje pametno iskustvo, istaknuo je Yu.

Mate 40 seriju karakterizira prepoznatljivi dizajn ispod čije se površine krije inovativna tehnologija. Huawei Mate 40 Pro i Mate 40 Pro + stvoreni su po principima funkcionalnog dizajna s 88° Horizon zaslonom i zaobljenim stranicama za lakše držanje. Uređaji dolaze s IP68 certifikatom otpornosti na prašinu i vodu, izborom virtualnih i fizičkih kontrola glasnoće te poboljšanim algoritmima za sprječavanje slučajnog dodira.

Huawei Mate 40 Pro i Mate 40 Pro + donose manji usjek prednje kamere, 3D otključavanje prepoznavanjem lica, ultra-širokokultnu selfie kameru i precizni senzor gesta.

Poleđina telefona donosi Space Ring dizajn, evoluciju kultnog kružnog i simetričnog dizajna Mate serije. Huawei Mate 40 i Mate 40 Pro dostupni su u crno-bijelim izvedbama, kao i jedinstvenoj Mystic Silver koja donosi efekt promjene boje. Postoje i dvije varijante s veganskom kožom, suncokretovo žuta i maslinasto zelena. S druge strane, Huawei Mate 40 Pro + ima izvrsnu nanotehnološku keramičku stražnju stranu dostupnu u dvije boje: bijeloj i crnoj.

Kirin 9000 s podrškom za 5G

Novi Mate dolazi s 5-nanometarskim Kirin 9000 čipsetom i potpuno je spreman za 5G. Prvi put ikad 5G čipset ima više od 15,3 milijardi tranzistora, što ga čini najgušćim i najsadržajnijim 5G SoC-om dosad. Snažni CPU ima trorazinsku arhitekturu energetske učinkovitosti s jezgrama koje rade na frekvencijama do 3,13 GHz. U SoC je također integriran 24-jezgreni Mali-G78 GPU, kao i inovativni NPU koji sadrži dvije velike jezgre i jednu malenu jezgru.

24-jezgreni Mali-G78 GPU u Mate 40 Pro i Mate 40 Pro + telefonima najmoćniji je GPU na Huawei uređaju. Omogućuje napredne grafičke performanse, a  zaslon od 90 Hz radi zajedno s brzinom odaziva na dodir od 240 Hz radi veće odzivnosti.

Još više kamera

Sustav kamera na Huawei Mate 40 seriji napravljen je u suradnji s Leicom i dolazi s ultra-širokokutnom lećom, glavnom kamerom visoke razlučivosti, telefoto kamerom i još mnogo toga. Dvostruke Cine kamerame i dvostruke ultra-široke kamere na Mate 40 Pro i Mate 40 Pro + uređajima pružaju mogućnost snimanja širokokutnih videozapisa i fotografija na prednjim i stražnjim kamerama.

Dual Cine kamera ima senzor koji omogućuje snimanje u omjeru 3:2, dok  Steady Shot omogućuje snimanje glatkih videa, a XD Fusion HDR Video osigurava uravnoteženu ekspoziciju. Mate 40 serija sadrži audio fokus, audio zum i visoku vjernost snimanja s povezanih bluetooth uređaja.

Ultra-širokokutna kamera sada nudi šire vidno polje, bogatije detalje, poboljšane performanse pri slabom osvjetljenju i algoritme za korekciju izobličenja, dok Super Sensing široka kamera pruža vjerni prikaz visoke razlučivosti. Kvaliteta fotografija dodatno je poboljšana s Full Pixel Octa PD autofokusom. Huawei Mate 40 Pro sadrži periskopsku telefoto kameru koja podržava hibridni zum od 10x i digitalni zum od 50x, a Huawei Mate 40 Pro + donosi dvostruki telefoto sustav koji omogućuje hibridni zum od 20x i digitalni zum od 100x.

Selfie Ultra Vision kamera na Mate 40 seriji snima selfije i videozapise s podrškom za 4K snimanje i opcijom za snimanje u jednom od tri dostupna vidna polja, od bliskog i osobnog do ultra-širokog.

Zračne i pametne geste za upravljanje bez dodira

Huawei Mate 40 Pro i Mate 40 Pro + dolaze sa Smart Gesture kontrolama koje omogućuju potpuno upravljanje uređajem bez ruku. Moguće je jednostavno zadržati ruku iznad uređaja da bi ga se aktiviralo, a kretanje izbornicima moguće je kroz prevlačenje ulijevo, udesno i gore-dolje, a tu je i gesta za odgovaranje na poziv.

Uređaj donosi i nove Eyes on Display mogućnosti koje je moguće aktivirati pogledom, tako je zvono dolaznih poziva sada je moguće stišati gledanjem u telefon.

Multi-screen Collaboration nudi intuitivan način da korisnici upravljaju s više uređaja odjednom, pokrećući nekoliko aplikacija istovremeno, kombinirajući pametni telefon i računalo kako bi pružio jedinstveno iskustvo.

Huawei je posebnu pozornost posvetio novom, EMUI 11, korisničkom sučelju koje sadrži cjelovita sigurnosna rješenja za zaštitu korisnika. Operativni sustav ima certifikat CC EAL5+, što je najviša razina certificiranja komercijalizirane sigurnosne mikro jezgre. Tijekom prijenosa fotografija, korisnici mogu lako ukloniti osjetljive osobne podatke kao što su mjesto, vrijeme i detalji uređaja iz datoteke prije nego što je poslana.

Huawei je također predstavio nove aplikacije dostupne globalnim korisnicima, uključujući Petal Search, Petal Maps - aplikaciju za karte koja podržava značajku upravljanja gestama na Mate 40 uređajima, i Huawei Docs – objedinjenu uslugu Word dokumenata.

Tijekom lansiranja, Huawei je predstavio i FreeBuds Studio, prve kompanijine naglavne slušalice s funkcijom poništavanja buke i Porsche Design Huawei Watch GT 2, a najavljene su i pametne naočale Huawei x Gentle Monster Eyewear II koje će biti globalno dostupne, kao i bežični Sound Wireless Hi-Fi.

Mate 40 serija bit će lansirana na internacionalnim tržištima korak po korak pa točan datum njenog dolaska u Hrvatsku još nije poznat. Ono što je poznato su cijene uređaja. Tako će Huawei Mate 40 stajati 889 eura (oko 6700 kuna),  Huawei Mate 40 Pro 1199 eura (oko 9000 kuna),  Huawei Mate 40 Pro + 1399 eura (oko 10600 kuna), Huawei Mate 40 Pro Porsche Design 2295 eura (oko 17 tisuća kuna), Huawei Watch GT 2 Pro Porsche Design 695 eura (oko 5000 kuna), Huawei FreeBuds Studio 299 eura (oko 2000 kuna), Huawei x Gentle Monster Eyewear II 299 eura (oko 2000 kuna) te  Huawei Sound Wireless 199 eura (oko 1500 kuna). 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti