"Nesretna četvorka": OnePlus 5 stiže tijekom ljeta

Kako se broj 4 u Kini smatra nesretnim brojem, OnePlus preskočit će četvorku i na ljeto predstaviti OnePlus 5

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.05.2017. / 09:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je sredinom prošle godine OnePlus predstavio odličan telefon OnePlus 3, samo nekoliko mjeseci kasnije predstavili su nadograđeni model 3T koji je donio još brži procesor, veću bateriju i bolju prednju kameru te je ovo jedan od boljih pametnih telefona predstavljenih u 2016. Za ovu godinu OnePlus pripremio je njegovog nasljednika, no kako se u Kini broj 4 smatra nesretnim, ova kompanija preskočit će ovaj broj i predstaviti model OnePlus 5.

Sve do sada nismo imali nikakvih službenih informacija vezanih uz ovaj uređaj, no jučer su iz OnePlusa službeno potvrdili novinarima popularnog tehnološkog portala The Verge da će peticu lansirati tijekom ljeta. Iako osim ovog iz OnePlusa nisu objavili nikakve druge informacije, na temelju do sada poznatih glasina koje mrežom kruže već neko vrijeme, možemo pretpostaviti koje će sve opcije imati ovaj model.

OnePlus 5 tako bi trebao pokretati Snapdragon 835, procesor ugrađen u telefone poput Samsungovog Galaxyja S8/S8+, imat će 6GB RAM-a (neke glasine spominju verziju s čak 8GB RAM-a) te 64, odnosno 128GB memorije. Poput ostalih top modela smartphonea, i od ovog uređaja možemo očekivati senzor za otiske prstiju i dvije stražnje kamere te prednju kameru rezolucije čak 16MP za odlične selfije. Dijagonala ekrana iznosit će 5,5 inča uz rezoluciju od 1440x2560 piksela, a još treba spomenuti i Oxygen OS baziran na Googleovom mobilnom operativnom sustavu Android Nougat. Što se dizajna tiče, on bi trebao biti sličan kao i na modelu 3T, no navodno još nije u potpunosti definiran tako da, do predstavljanja telefona za nekoliko mjeseci, možemo očekivati i neke promjene.

Što se hardvera tiče, ako su do sada objavljene glasine istinite, ovo će sigurno biti jedan od najmoćnijih telefona predstavljenih ove godine, a za njegov uspjeh od velike važnosti bit će i njegova cijena koju bi također trebali saznati na ljeto.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti