Nešto se "kuha": Rastu dionice Twittera

Usprkos brojnim problemima u kojima se nalazi Twitter, cijena dionica raste, a razlog su nove glasine oko potencijalnog preuzimanja kompanije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.12.2017. / 10:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sve do nedavno mrežom su se širile glasine o akviziciji Twittera te su mediji izdvojili nekoliko velikih kompanija koje bi mogle preuzeti ovu kompaniju, no kada se očekivala objava velikog preuzimanja ove društvene mreže, svi su se povukli, a Twitter je ostao samostalna kompanija s velikim problemima kao i prije. Usprkos velikom utjecaju Twittera, i dalje su veliki problem slab rast, neprofitabilnost te konkurencija drugih društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama i Snapchata. Poznati novinar Joshua Topolsky tako je tijekom ljeta napisao kako "Twitter umire" jer ne mogu privući korisnike proizvodom koji nije dobar, no kako napominju na CNN-u, usprkos svemu tome, dionica ove kompanije u plusu je skoro 40 posto ove godine, a samo prošlog tjedna porasla je više od 6 posto.

Razlog ipak nisu neki noviteti na Twitteru, porast broja korisnika i slično, već nove glasine o akviziciji koje su prošlog tjedna ponovno počele kružiti internetom. Naime, izvršni direktor Goldman Sachsa Lloyd Blankfein posjetio je urede Twittera i objavio fotografiju s izvršnim direktorom kompanije Jackom Dorseyom, što je za neke medije znak kako se Twitter priprema za prodaju koju će voditi upravo Goldman Sachs.

Među potencijalnim kupcima spominje se veliki Google (tj. Alphabet) koji se u prošlosti nije baš proslavio uspjehom na društvenim mrežama, a treba spomenuti kako je jedan od bivših predsjednika Alphabeta Omid Kordestani prije dvije godine napustio kompaniju i zaposlio se upravo u Twitteru. Još jedna kompanija koja bi mogla preuzeti ovu društvenu mrežu jest Saleforce, a Twitter je navodno zanimljiv i Disneyju i Appleu – kao i uvijek kada su u pitanju ovakve situacije, službenih informacija i komentara nema, tako da nam i dalje ostaje samo pratiti glasine i nagađati o budućnosti tvitanja, no prema svemu što čitamo, sigurno je kako se nešto ipak "kuha".

Izvor: CNN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti