Nevjerojatno: Zbog selfija uništio kip iz 19. stoljeća

Mladić se popeo na kip iz 19. stoljeća s kojim je htio snimiti selfije, no umjesto atraktivne fotografije, kip je pao i razbio se

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.05.2016. / 08:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U posljednjih nekoliko godina ljudi su postali opsjednuti selfijima, a zbog želje za što atraktivnijom fotografijom zabilježeni su i smrtni slučajevi pa se tako nedavno jedan mladić upuca u glavu pokušavajući snimiti atraktivni selfije s pištoljem. Neki su turisti, zbog što boljeg selfija, spremni uništiti povijesnu i kulturnu baštinu poput dvije Amerikanke koje su kovanicom urezale svoje inicijale u rimski Koloseum, dok je ovog tjedna jedan mladić uništio spomenik portugalskog kralja podignut u 19. stoljeću. Spomenik je bio smješten na ulazu željezničke stanice Rossio u Portugalu, a neimenovani 24-godišnjak popeo se do spomenika i odlučio snimiti selfie s kraljem, no prilikom fotografiranja srušio ga je i uništio.

Pokušao je pobjeći s mjesta događaja, no policija ga je brzo uhvatila te bi se uskoro trebao pojaviti na sudu. Dom Sebastiao vladao je Portugalom u drugoj polovici 16. stoljeća, a željeznička stanica Rossio u sklopu koje se nalazi (odnosno nalazio) kip Dom Sebastiaoa dio je portugalske zaštićene kulturne baštine te nije poznato kakva kazna prijeti ovom neodgovornom i nespretnom mladiću. Inače, do sada su brojni muzeji, galerije, stadioni i zabavni parkovi zabranili selfie štapove koji predstavljaju sigurnosni rizik, a po ovom slučaju vidimo da snimanje selfija predstavlja opasnost i za kulturnu baštinu.  

Izvor: NY Post

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti