Nova FIFA donosi još realniji osjećaj virtualnog nogometa

Najvažniji novitete FIFA-e 22 je tehnologija HyperMotion, no u njoj će moći uživati samo korisnici posljednjih generacija Sonyjeve i Microsoftove konzole te pretplatnici Googleove Stadije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.07.2021. / 12:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za ljubitelje nogometa nema odmora. Iako je jučer “nogomet otišao u Rim”, slijede nova uzbuđenja na zelenim travnjacima - kvalifikacije za europska natjecanja, nastavak ligaških natjecanja i kvalifikacije za SP u Kataru. No za nekoliko mjeseci nova uzbuđenja možemo očekivati i na virtualnim travnjacima. Tako su barem jučer, na dan finala EP-a, najavili iz EA. Njihova FIFA 22 bit će dostupna od 1. listopada, a može se prednaručiti već sada.

Ljubitelji FIFA-e mogu u novoj verziji mogu se nadati novom sustavu koji su nazvali HyperMotion, a koji bi trebao omogućiti još realnije animacije te još bolji i stvarniji osjećaj nogometa. Nova tehnologija koristi strojno učenje za prikaz animacija u stvarnom vremenu, što se manifestira u prirodnijim pokretima i nogometnim potezima igrača. Kako će to izgledati u praksi, trebali bismo saznati za koji mjesec, a jasno je kako su očekivanja ljubitelja virtualnog nogometa jako velika.

Slika nije dostupna Neizvjesnim završnicama 7. sezone A1 Adria Lige završio proljetni Reboot Online Games Week powered by A1

No u tom još realnijem i stvarnijem virtualnom nogometu neće uživati svi koji kupe igru, već će HyperMotion biti dostupan samo malom dijelu gamera. Naime, novi sustav moći će koristiti samo oni koji imaju nove generacije PlayStationa i Xboxa te pretplatnici Googleova gamerskog servisa Stadia. Kako većina vlasnika konzola i dalje igra na starijim modelima PlayStationa i Xboxa te kako i dalje vlada nestašica PS5 i Xboxa Series X/S, većina gamera neće moći isprobati sve prednosti HyperMotiona.

To, naravno, neće biti jedini novitet za FIFA-u 22 te u EA naglašavaju promjene u načinu upravljanja golmanom te različite novitete u Career Modeu, Volta Footballu i FIFA Ultimate Team Heroesu.

Zanimljivo, iz EA su se na naslovnicu igre odlučili staviti igrača PSG-a Kyliana Mbappéa, koji krasi i aktualnu verziju FIFA-e, čime je postao treći igrač u povijesti igre koji se dva puta našao na naslovnici. Nije teško pogoditi tko su ostala dva igrača - Lionel Messi i Christiano Ronaldo.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti