Nova generacija 4-inčnog telefona: Sljedeće godine stiže iPhone SE 2

Apple neće previše filozofirati s novom generacijom 4-inčnog iPhonea – dizajn će ostati isti ili sličan, a poboljšanja će biti ispod haube.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.11.2017. / 08:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nedavno smo pisali o glasinama vezanim uz nove modele iPhonea koje Apple priprema za rujan 2018. – kao i ove godine, navodno bi trebali predstaviti tri modela svojih telefona, od čega će dva biti s OLED ekranom, a samo jedan s klasičnim LCD-om. Osim još jednog modela s OLED ekranom, objavljene glasine posebno su zanimljive i zbog dijagonala ekrana jer će najveći ovogodišnji model – iPhone X s 5,8-inčnim ekranom sljedeće godine biti najmanji model te će ostala dva imati ekrane od 6,1 i 6,5 inča.

No, prema jučerašnjem izvještaju iz Kine, Apple ne namjerava odustati od najmanjeg iPhonea, 4-inčnog modela SE koji je namijenjen korisnicima koji žele moćan telefon, ali su im modeli s ekranima od 5 ili 6 inča preveliki. Prvu generaciju SE-a Apple je predstavio u ožujku prošle godine, a njegova nasljednika možemo očekivati početkom sljedeće godine.

Što se dizajna ovog uređaja tiče, u Appleu vjerojatno neće previše eksperimentirati te bi također trebao imati ekran dijagonale 4 inča (s klasičnim rubovima oko ekrana), a ovo će biti jedini novi model iPhonea koji će imati izlaz od 3,5 mm za slušalice. Najveća nadogradnja, naravno, bit će ispod haube te će SE 2 pokretati Appleov A10 Fusion čip, imat će 2 GB RAM-a i do 128 GB memorije (od osnovnog modela možemo očekivati 32 ili 64 GB memorije). Od ostalih do sada objavljenih glasina o iPhoneu SE 2 treba izdvojiti i stražnju kameru rezolucije 12 MP, prednju 5 MP kameru te bateriju kapaciteta 1700 mAh. Trenutna cijena iPhonea SE iznosi 349 dolara u SAD-u, u Hrvatskoj se ovaj telefon sada može nabaviti za 2800 kn, a sličnu cijenu možemo očekivati i za nadolazeći model.

Ako su dosadašnje glasine vezane uz telefone koje će Apple predstaviti sljedeće godine istinite, to znači kako će kompanija u svojoj ponudi imati telefone s dijagonalama ekrana od 4 do čak 6,5 inča, što je velika razlika u odnosu na razdoblje prije iPhonea 6/6 Plus kada je Apple tvrdoglavo odbijao predstaviti modele s ekranima većima od 3,5, odnosno 4 inča, usprkos velikoj potražnji tržišta, odnosno korisnika.

Izvor: Tech Spot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti