Nova generacija pametne klupe Ivana Mrvoša omogućuje bežično punjenje mobitela

Ivan Mrvoš predstavio je novu generaciju SmartBench pametne klupe i za 2016. najavio zapošljavanja.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 22.12.2015. / 10:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Radi se o unaprijeđenoj inačici SmartBench pametne klupe čiji je cilj podići svijest o obnovljivim izvorima energije te zaštiti okoliša, a oni prvi modeli već su postavljeni u Solinu, Splitu, Poreču, Samoboru i Koprivnici.

SmartBench 2 donosi hrpu noviteta, od kojih vrijedi istaknuti mogućnost bežičnog punjenja pametnih telefona čime se uklonila potreba za korištenjem kabela, a tu je i unaprijeđeni sustav pročišćavanja zraka protoka 150 kubika po satu. Novi model tako donosi solarne ploče snage 100 W (za razliku od onih od 60 W na starijem modelu) čija je proizvodnja električne energije procijenjena na 1000 Wh za vrijeme ljetnih dana, dok bi za vrijeme zimskih dana ista trebala opskrbljivati s 500 Wh.

Tu je i novi sustav baterija od 60 Ah koji će omogućiti rad klupe i u zimskim danima kada je smanjen broj sunčevih sati. Što se tiče napajanja pametnih telefona, nova klupa sada nudi i napajanje bežičnim putem, zbog čega je reduciran broj USB utora s 4 na 2 porta. 

Oglašivači, pozor!

Mrvoš ističe kako je u novom modelu ugrađen i informativni ekran dimenzija 440 x 270 mm koji se može iskoristiti kao reklamni prostor što bi trebalo privući oglašivače i uroditi dodatnim prihodima njegove tvrtke InClude koja potpisuje cijeli projekt. 


Što se tiče statistike, prvih 28 modela klupa već je isprobalo 12 tisuća korisnika, iste su uklonile 440 kilograma CO2 iz zraka te proizvele 880 kWh energije. 

InClude u sljedećoj godini planira zaposliti između 25 i 30 ljudi te izgraditi pogon na 800 kvadratnih metara koji bi trebao omogućiti proizvodnju preko 300 klupa na mjesec. Cijena jedne klupe iznosi 11.000 kuna.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti