Idete na put automobilom? Nova korisna opcija stiže na Googleove karte

Google je najavio, a dio korisnika već je i dobio opciju prikazivanja cijene cestarine u njihovim kartama prilikom planiranja putovanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.06.2022. / 15:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Googleove karte su nezaobilazan alat prilikom planiranja putovanja, bilo da je riječ o lokalnim izletima ili dužim inozemnim putovanjima. Zahvaljujući njima dostupne su nam brojne važne informacije za savršeno planiranje puta - bilo da je riječ o trajanju vožnje, korištenju javnog prijevoza ili npr. pronalaženju adresa. Također, moguće je vidjeti na kojim je cestama najveća gužva, saznati gdje su radovi, prometne nesreće, nadzor brzine, ali i na kojim se cestama naplaćuje cestarina.

  Immersive view Londona na Google Mapsu Google Maps dobivaju novu značajku koja će oduševiti sve korisnike

Osim što Google obavještava korisnike na kojim se cestama plaća cestarina, na kartama je moguće odabrati i da se prikazuju samo ceste bez plaćanja cestarine, što znači da će putovanje biti jeftinije, no i duže.

Američka kompanija konstantno unaprjeđuje svoje karte s novim korisnim opcijama, a jednu od tih opcija najavili su još u travnju ove godine i odnosi se na cestarine, a sada je napokon i dostupna. Na Googleovim kartama tako će se moći saznati i koliko će iznositi cijena cestarina za putovanje. Googleovci su na službenom blogu napisali kako je opcija već dostupna za korisnike iz SAD-a, Japana, Indije i Indonezije, a istu “uskoro” planiraju uvesti i za druge zemlje.

Izračun cestarine dostupan je na Googleovim kartama za Androide i Appleove uređaje.

  Slika nije dostupna Talijanski mafijaš 20 godina skrivao se od policije, a uhićen je zahvaljujući fotografiji s Googleovih karata

Što se Hrvatske tiče, jasno je kako nismo Googleov prioritet, no informacije o cestarinama dobro bi došle brojnim strancima i turistima koji Lijepu Našu posjećuju automobilima.

Izvor: Android Police
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti