Nova opcija na Instagramu i Messengeru omogućit će još veću privatnosti u komunikaciji

Opcija nestajanja poruka nakon njihova pregleda najavljena je još u rujnu, a sada su iz Fejsa rekli da stiže na Messenger, a uskoro i na Instagram.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.11.2020. / 08:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Facebooka su više puta tijekom proteklih godina naglasili kako će veliku pažnju posvetiti privatnosti i sigurnosti korisnika na svim njihovim platformama - od samog Fejsa pa do Instagrama, WhatsAppa i Messengera. Jedna od opcija važnih za privatnost su tzv. samouništive poruke kakve je popularizirao Snapchat. Nakon primanja poruke ona će se nakon nekog vremena izbrisati tako da pošiljatelji i primatelji tekstualnih poruka, fotografija i ostalog sadržaja ne moraju strahovati da će netko kasnije vidjeti sadržaj dopisivanja.

Društvene mreže (Foto: AFP) Korak prema totalnoj dominaciji tržišta komunikacijskih platformi: Počela je integracija Instagrama i Messengera

Na službenom blogu Messengera danas su najavili dolazak “Vanish” moda na Messenger i Instagram. Ta je opcija prvi put spomenuta i najavljena još prije dva mjeseca, a sada su iz kompanije najavili da je dostupna u SAD-u i brojnim drugim državama na Messengeru, dok će se korisnici Instagrama morati još malo strpjeti te će njima biti dostupna - “uskoro”.



Kao što i samo ime kaže, s ovom će opcijom poruke nestati iz razgovora, no korisnici neće morati podešavati razdoblje nakon kojeg će nestati, već će se to dogoditi nakon što su svi vidjeli poruke i zatvorili chat. Za početak, opcija će biti dostupna samo u razgovorima s jednom osobom, a naknadno se očekuju da bude dostupna i u grupnim razgovorima.

Slika nije dostupna Facebook Messenger postaje živahniji i zabavniji, ali i sve sličniji Instagramu

“Vanish” mod aktivirat će se tako da se u razgovoru prijeđe prstom na ekranu prema gore - prvi put nakon aktivacije pojavit će se informacije s objašnjenjem što je točno ta nova opcija i kako radi. Istim pokretom prsta prema ekranu prema gore, deaktivirat će se opcija automatskog brisanja poruka. Za sudjelovanje u razgovorima u kojima poruke odmah nestaju, obje strane (a kasnije i svi korisnici u grupnim razgovorima) moraju pristati na to. Dakle, kada jedan korisnik aktivira “Vanish” mod, drugom korisniku pojavit će se ta informacija i opcija za pristanak u sudjelovanju u takvom načinu razgovora.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti