Novi dizajn i vlastiti čipset: Novi Googleov telefon donosi radikalne promjene

Informacije i slike o novoj generaciji Googleovog smartphonea govore nam da će Pixel 6 biti prilično drukčiji u odnosu na prethodnike.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.05.2021. / 14:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je izvršni direktor Alphabeta Sundar Pichai prošle godine spomenuo veća ulaganja u hardver, mnogi su analitičari to shvatili kao dokaz da Google kreće Appleovim stopama i priprema vlastiti čipset za svoje telefone, a možda i računala Chromebook. Glasine koje su sve jače kažu da Google na razvoju vlastitih čipova (navodno će se prvi čip koji razvijaju zvati Whitechapel) surađuje sa Samsungom, a koliko ima istine u tome, trebali bi saznati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Pixel 4 (Foto: AFP) - 3 Planovi Applea i Googlea otkrivaju trendove koje možemo očekivati na mobilnom tržištu

Ako su ta šuškanja s mreže zaista istinita, prvi telefon koji će raditi na tom čipsetu bit će nova generacija Googleova Pixela čije predstavljanje očekujemo ove godine. Ovaj tjedan na mreži su objavljene i prve slike koje nam pokazuju da su se ovog puta Googleovi dizajneri potrudili oko izgleda telefona. Treba naglasiti kako nije riječ o originalnim fotografijama koje su procurile iz Googlea, već je riječ o renderima nastalim na temelju fotografija prototipa Pixela 6, a objavio ih je poznati analitičar John Prosser.

Na slikama su prikazana dva modela nove generacije Googleova telefona - Pixel 6 i Pixel 6 Pro. Osim što bi model Pro trebao biti veći, odnosno imat će veći ekran, stražnja strana otkriva da će imati jednu kameru više - tri u odnosu na dvije običnog Pixela 6. S prednje strane nalazi se kamera za snimanje selfija smještena u rupici u zaslonu u središnjem gornjem dijelu uređaja.

Ono po čemu se novi Googleovi uređaji čine specifičnim jest horizontalni izbočeni modul u kojem su smještene kamere te paleta boja na stražnjoj strani. Boje iznad i ispod kamere se razlikuju te je, barem prema ovim slikama, riječ o nježnim bojama koje odaju dojam premium uređaja, a između njih smješten je crni modul s kamerama. Takav kontrast između blagih svijetlih boja te crne boje djeluje prilično atraktivno.

Slika nije dostupna Google najavio značajnu novost pri snimanju selfija: Upozoravaju na filtre ljepote koji mogu uzrokovati čak i mentalne probleme

Nakon što smo saznali dizajn Pixela 6 i Pixela 6 Pro, nadamo se kako bi uskoro mogli saznati i neke informacije o dijagonali ekrana, hardveru i bateriji, kao i cijenu po kojoj će Google prodavati novu generaciju Pixela.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti