Novi Googleovi telefoni stižu 4. listopada

U razvoju novih modela Pixela Google je surađivao s HTC-om i LG-jem, a dijagonala ekrana njihovih telefona iznosit će 4,97 i 5,99 inča

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.09.2017. / 07:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Samsung predstavio novi model Notea, a Apple tri nova iPhonea, sada je vrijeme za Google i nove modele njegovih pametnih telefona Pixel.

Mediji su i ranije spominjali listopad kao najvjerojatniji datum predstavljanja ovih telefona, a sada su iz Googlea napokon objavili i datum njihova predstavljanja – 4. listopada.

U zanimljivom teaser videu koji su objavili u (Googleovoj) tražilici postavljaju pitanja "Što nije u redu s baterijom na mom telefonu?", "Zašto nikada nemam dovoljno memorije?", "Zašto su fotografije mutne?", "Zašto je spor i ne razumije me?" itd. te na temelju videa možemo naslutiti što pripremaju – pametne telefone sa snažnim baterijama, odličnim kamerama s velikom količinom memorije za pohranu podataka (možda i dodatnu memoriju u oblaku), podršku za Googleov Assistent i slično.

Službeno, naravno, nikakve informacije nisu objavljene, no kako danas tehnološke kompanije više ništa ne mogu sakriti od medija, manje-više znamo sve što će ova kompanija predstaviti za dvadesetak dana.

Ako su te informacije istinite, možemo očekivati dva uređaja – Pixel 2 za čiji je razvoj zadužen HTC (neke informacije govore da bi Google mogao kupiti ovu kompaniju, odnosno njezin odjel pametnih telefona) i Pixel XL 2 s potpisom LG-ja.

Model XL trebao bi biti premiuim uređaj s ekranom bez rubova dijagonale 5,99 inča uz rezoluciju od 1440 p, dok će manji model Pixela imati 4,97 inčni ekran Full HD rezolucije i dizajnom će biti sličan prvom modelu.

Oba Pixela pokretat će Qualcommov procesor Snapdragon 835 (isti kakav se nalazi u većini najjačih modela današnjih smartphonea), očekujemo 4 GB RAM-a te odlične kamere. Iako niti jedan model, prema dosadašnjim glasinama, vjerojatno neće imati dvije stražnje kamere, kvaliteta fotografija trebala bi biti vrhunska, pogotovo u uvjetima slabog osvjetljenja.

Od ostalih informacija koje mrežom kruže vezano uz te telefone, treba spomenuti stereozvučnike na modelu XL i vodootpornost, a prema Evanu Blassu, novi Pixeli neće imati klasični izlaz za slušalice.
Do predstavljanja telefona ostalo je još manje od mjesec dana te će se tijekom tog razdoblja sigurno pojaviti nove glasine o nasljedniku prvih Googleovih Pixela, a bit će zanimljivo vidjeti i kolika će biti njihova cijena.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti