Novi šef Googlea prošle je godine zaradio više od sto milijuna dolara

Osim sto milijuna dolara koje je dobio prošle godine, Sundar Pichai početkom ove godine dobio je dionice u vrijednosti 200 milijuna dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.04.2016. / 09:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je prošle godine sve iznenadio najavom velikog restrukturiranja i osnivanjem Alphabeta, krovne kompanije koja obuhvaća sve kompanije povezane s Googleom. Upravljanje Alphabetom preuzeo je Larry Page, dok je za izvršnog direktora najvažnije kompanije unutar Alphabeta, Googlea, izabran Sundar Pichai. Pichai je jedan od veterana u Googleu koji je u kompaniju stigao 2004. godine te se tijekom godina brzo penjao u hijerarhiji i vodio je značajne projekte poput Chromea i Androida. Ovog tjedna javnosti su postale dostupne informacije o zaradi koju je Googleov izvršni direktor ostvario tijekom prošle godine te je, pored redovne godišnje plaće od 652 tisuće dolara, dobio je nagradu u dionicima u vrijednosti od 99,8 milijuna dolara (koje će u potpunosti moći iskoristiti 2017. godine), tako da je ukupna cifra koju je zaradio prošle godine premašila sto milijuna dolara.

Ono što je zanimljivo je da je tu nagradu Pichai dobio u siječnju prošle godine, dakle prije nego je postavljen na čelnu poziciju Googlea, a u veljači ove godine dobio je novu, još izdašniju nagradu – čak 199 milijuna dolara u dionicama koju će u kvartalnim razdobljima primiti do 2019., ako do tada ostane u kompaniji. Dakle, u razdoblju od 13 mjeseci Sundar Pichai od svojih je poslodavaca dobio čak 300 milijuna dolara, a prema Fortuneu, on je od Googlea, odnosno Alphabeta do sada dobio dionice u vrijednosti od 635 milijuna dolara.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti