Novi Sonyjev gamerski servis stiže ovaj tjedan?

Sve je više glasina oko Spartacusa, a ako su posljednje istinite, to znači da ćemo kroz nekoliko dana saznati službene detalje oko Sonyjeva gamerskog servisa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.03.2022. / 15:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glasine o Sonyjevom streaming servisu slušamo već duže vrijeme, a prema posljednjim informacijama, japanska kompanija trebala bi ga predstaviti tijekom ovog tjedna. Spartacus, kako bi se servis mogao zvati, vjerojatno će biti kombinacija postojeća dva pretplatnička servisa kompanije (PlayStation Plus i PlayStation Now) i konkurent Microsoftovom Xbox Game Passu koji se pokazao prilično popularnim među korisnicima.

Slika nije dostupna Stiže Spartacus! Sony priprema velike novitete za sve vlasnike PlayStationa

Sonyjev servis navodno biti dostupan u tri verzije, s različitim mogućnostima i, naravno, različitom cijenom. Osnovna verzija servisa omogućit će pristup nekim igrama koje će biti dostupne korisnicima PlayStationa. Pretplata će, prema ranijim informacijama (koje nisu potvrđene iz Sonyja) iznositi 10 dolara, dok bi sve igre koje će biti u sklopu nje biti besplatne.

Za tri dolara mjesečno više korisnicima će biti dostupna verzija s više mogućnosti i više mjesečnih igara, dok je za najveće ljubitelje Sonyjeve konzole i igara za plejku namijenjena premium verzija. Po cijeni od 16 dolara omogućit će veliki broj mjesečnih naslova, mogućnost igranja igara koje još nisu lansirane, klasičnih igara za PS, ali i što je najvažnije, streaming igara pa će se u njima moći uživati i na računalima.

U sklopu najskuplje pretplate trebao bi biti dostupan i najveći broj posljednjih igara, no navodno ne treba očekivati najjače naslove poput nadolazećeg i dugoočekivanog novog nastavka iz franšize God of War - Ragnarok.

Slika nije dostupna Microsoft pokrenuo "Netflix za videoigre" na Androidima

Što konkretno Sony priprema službeno bi trebali saznati, nadamo se, već ovaj tjedan, a bit će zanimljivo vidjeti kada će njihov nadolazeći servis biti dostupan i u Hrvatskoj.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti